2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Plusz-mínusz: Gyurcsány megpróbál területet foglalni

Hír TV

2020. augusztus 10., hétfő 17:55

Tovább folytatódott az ellenzéki purparlé a hétvégén. Hosszas üzengetés után Tihanyban találkozott Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András, miután egyre jobban elmérgesedett a két párt viszonya a gödi ellenzéki belháborúban. A Plusz-mínusz vendégei Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója voltak.

„Mennyire lehet azt elhinni Gyurcsány Ferencnek, hogy ő nem szeretné Budapestről megoldani a gödi helyzetet? Ezt helyben kell megoldani. Akkor kérdezem én, hogy miért kellett kiszivárogtatni ezt a felvételt? Akkor miért nem küldték el csak a momentum elnökségének, Fekete-Győr Andráséknak?”

-          kérdezte a Kis Kornélia műsorvezető.

„(…) Biztos, hogy egy nagy hiba volt, hiszen ezzel országos szintre emelték, hogy a honlapjukra tették ki a pártok ezeket a hanganyagokat. Ha most azon menne a vita, hogy ezt helyben kell megoldani vagy országosan kell megoldani, akkor ugye azt lehet erre mondani, hogy ezen a kérdésen már túl vagyunk, már csak azért is mert országos szintre emelkedett ez a téma. (…) Erről bizony az ellenzéki pártelit tehet. Hogy kinek áll ez érdekében az egy nagy kérdés. Én azt a folyamatot látom az ellenzék oldalán, hogy Gyurcsány Ferenc, ahol csak tud, megpróbál területet foglalni.(…) Mit tesz Gyurcsány Ferenc? Akit tud, ledarál, akit tud, beolvaszt, akit tud, átléptet a pártjába.(…)”

-          válaszolta Nagy Ervin.

„Bizonyos értelemben az erődemonstráció ideje van az ellenzéknél. Azt gondolom, hogy van még egy pici idejük erre, de nem sok. Azért javasoltuk mi, a Republikon - most már elég régóta és nem sikertelenül - az előválasztás intézményét, mert az bizonyos értelemben megoldja ezeket a problémákat.(…)”

-          reagált Horn Gábor.

Hír TV

x
Rendkívüli hír