2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Hlavács: Lehet, hogy a DK szeretné bedarálni a Momentumot

Hír TV

2020. augusztus 10., hétfő 16:55

Elképzelhető, hogy a Demokratikus Koalíció szeretné bedarálni a Momentumot és ehhez a gödi ügyet is felhasználja - ezt mondta Híradónknak Göd független, Párbeszéd által is támogatott önkormányzati képviselője.

Hlavács Judit szerint a helyi ellenzéki összefogás esélye gyakorlatilag minimálisra csökkent. A gödi polgármester bizalmasa szerint a kialakult konfliktus egy nagyon hosszan elhúzódó problémát okoz majd Gödnek. Hlavács Judit közösségi oldalán korrupcióval vádolja a város DK-s és LMP-s alpolgármestereit.

Hangfelvétel miatt éleződött ki a Demokratikus Koalíció és a Momentum közötti konfliktus. A Gyurcsány párt azzal vádolta meg Göd momentumos polgármesterét, hogy a felvételen megnevezett Pintér György személyében a DK-s alpolgármester helyett egy Fideszest szeretett volna maga mellé.

A Momentum szerint viszont Gyurcsány Ferenc pártja manipulálta a felvételt. A konfliktus onnan indult, hogy Balogh Csaba, Göd polgármestere kijelentette, nem tud együttműködni DK-s és LMP-s alpolgármestereivel. Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette a momentumos Baloghot.

Végül Tihanyban találkozott Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András a hétvégén a gödi ellenzéki belháború miatt. A DK elnöke akkor azt mondta, hogy majd megbeszélik a konfliktust.

Elképzelhető, hogy a Demokratikus Koalíció szeretné bedarálni a Momentumot és ehhez a gödi ügyet is felhasználja. Erről viszont a város független, de a Párbeszéd által támogatott önkormányzati képviselője beszélt híradónknak.

Kapcsolódó anyagok:

Felfüggesztette DK-s párttagságát Göd három önkormányzati képviselője

Gyurcsány: A gödi helyzet okoz némi zavart

Hír TV

x
Rendkívüli hír