2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Riasztás: Kitart vallomása mellett Jozef Rohac

Hír TV

2019. június 18., kedd 20:50

A mai Riasztásban újabb részletek derültek ki a Hableány tragédiájáról, de a 10 éve történt pilisi gyilkosság és Jozef Rohac vallomásáról is szót ejtettünk.

A Riasztás legújabb adásában ismét szó lesz a Hableány tragédiájáról. A 33 koreai turistát és a kétfős legénységet szállító hajó május 29-én ütközött a Viking szállodahajójával. A balesetet heten élték túl, három embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A Viking ukrán kapitánya 15 millió forintos óvadék fejében bűnügyi felügyelet alá kerülhetett. Mindeközben több százan dolgoztak azon, hogy a Hableányt ki tudják emelni a Duna fenekéről. Riportunkban felidézzük az elmúlt három hét fontosabb eseményeit, néhány eddig talán ismeretlen részlet bemutatásával.

A műsorban szó lesz emellett a pilisi gyilkosságról is. Az eset lassan 10 éve történt. Egy szerepjátékos baráti társaság két tagja a vád szerint egy erdőbe csalta, majd ott több késszúrással megölte harmadik társát. Az ügyben eddig négy bírósági eljárást tartottak, a vádlottakat pedig öt alkalommal helyezték szabadlábra, ami egyfajta bűnügyi rekordnak is tekinthető. De miért húzódik el ennyire ez az ügy, arra is választ kapunk a Riasztás riportjából.

Mint ahogy az is kiderül tartja-e magát Jozef Rohac korábbi vallomásához, amely szerint nem Hatvany István, azaz Hatyi, hanem ő ölte meg az egykori dúsgazdag vállalkozót, Prisztás Józsefet. Rohac állítja, őt az ukrán-orosz maffia bízta meg a gyilkossággal, amit végre is hajtott. A hatóságok azonban kételkednek a szavaiban, mondván sok ellentmondás fedezhető fel az általa elmondottakban.

Hír TV