2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Radar

Radar - Időutazás a javából: 50 éves tanulmányautót újítottak fel

Olasz álom, koreai gyártmány: az 1974-ben megalkotott Pony Cupé újra visszatér.

  • Radar - Időutazás a javából: 50 éves tanulmányautót újítottak fel

Egy igazi időutazás. Öt évtizeddel ezelőtt, 1974-ben mutatták be a híres koreai autómárka, a Pony Coupé változatát, amelynek karosszériáját geometrikus vonalak, letisztult tetővonal és dísztelen felületek jellemezték. Az autó azóta feledésbe merült, de a híres olasz formatervező segítségével leporolták a projektet és újratervezték az ikonikus tanulmányautót. A koncepcióautó, amely hatalmas mérföldkövet jelentett a keleti gyártó számára, visszatért, méghozzá régi pompájában.

Első ránézésre az ék alakú kuriózum úgy néz ki, mint a Vissza a jövőbe filmek legendás időgépe, a DeLorean. Csakhogy ez nem az. A hasonlóság azonban nem véletlen, hiszen az ezüst színű geometrikus csodákat egy és ugyanaz a személy tervezte, a kor egyik legnagyobb dizájnelméje, Giorgetto Giugiaro.

A kétajtós sportautó kecses tetővonallal, letisztult, mégis dinamikus formavilággal és egyedi formájú B oszloppal debütált. Sportautóként azonban végül nem öltött testet a Pony, mert az 1970-es évekbeli gazdasági válság a feledés homályába taszította. A 80-as évek elején döntöttek úgy, hogy eltörlik a projektet, aminek terveit később a legendás DeLoreanhez használták fel.

A cég az idő múlásával elfelejtette a Pony Cupé koncepcióautóját, így nem kevesebb mint 50 évvel később felkereste az immár 84 éves olasz szakembert, és felkérte, hogy fejezze be az 1974-ben elkezdett munkát és készítsen egy vezethető változatot. A formatervező örömmel fogadta a felkérést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!