2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - Varázstoronyból csillagvizsgáló

Minden korosztály számára izgalmas programokat illetve múzeumi látnivalókat kínál az egri Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Líceumában található látványosság számos érdekességet sorakoztat fel.

  • Radar - Varázstoronyból csillagvizsgáló

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb ember ismerkedjen meg a tudományokkal. Ezt a célt szolgálja az egykori Varázstorony, amit ma már Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont névvel illetnek.

Az egyetem harmadik szintje a fogadótér. Már ott is elhelyeztek néhány szemléltető kísérletet, hogy a várakozó csoportok se unatkozzanak. Innen nem messze találjuk a Jedlik Ányos Experimentáriumot, ahol az Egyetem Természettudományi Karának tanárai kísérleti bemutatókat, magas színvonalú szemléltetéssel ötvözött foglalkozásokat tartanak például a folyékony nitrogén segítségével.

További epizódok

Radar - ''Azt hittem, hogy belehalok''

Radar - ''Azt hittem, hogy belehalok''

Csaknem 24 órát volt a szabadban az a Tolna-Mözsi 6 éves kisfiú, aki hétfőn délután tűnt el a házukból. 2023. március 29.
Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban. 2023. március 28.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik. 2023. március 28.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Egyre népszerűbbek itthon is a fitneszparkok, amelyek tulajdonképpen kültéri tornapályák. Megmutatjuk milyen gyakorlatokat érdemes beiktatni, akár a mindennapjainkba.
Radar - Káosz Libanonban

Radar - Káosz Libanonban

Káosz, háborgás és zűrzavar. Ez jellemzi jelenleg Libanont, hiszen a lakosok egyszerre vannak a jelenben és a jövőben is. Csütörtökön ugyanis a szunnita muzulmán miniszterelnök bejelentette, hogy április 20-ig elhalasztja a nyári időszámítás kezdetét.
Radar - Sportos honvédek

Radar - Sportos honvédek

Egy éve nyílt meg Balassagyarmaton a Honvédelmi Sportközpont, ahol sportlövészetben és küzdősportokban próbálhatják ki magukat a fiatalok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!