2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Radar

Radar - Utazás egy messzi-messzi galaxisba

A Csillagok háborúja film 1977-es, első része után megkerülhetetlen klasszikussá vált a fantasztikus filmek világában. A birodalom és a lázadók konfliktusai ráadásul a mai napig lázban tartják a rajongókat. Épp ezért óriási az érdeklődés egy budapesti kiállításon, amely egy igazi rajongói kegyhely. Aranyosi Péter Karinthy-gyűrűs humoristával, az egyik legnagyobb magyar rajongóval most mi is megnéztük.

  • Radar - Utazás egy messzi-messzi galaxisba

Aranyosi Péter nem véletlen kapott vérszemet a küldetés hallatán, immár 40 éve rabja a Csillagok háborúja trilógiának. Saját relikviái azonban eltörpülnek emellett a gyűjtemény mellett, így nem véletlen, hogy ide vonzotta őt az erő.

A fegyverek mellett a járművek azok, amelyek máig lázban tartják a rajongókat, ugyan az innováció még hiányzik, vevők már lennének rá.

A csillagközi családregényben a gonosz és a jó örök harca, az elnyomó és a lázadó hatalom mitikus kalandjai bonyolódnak generációkon keresztül. Vonzereje pedig épp az, hogy mindenki talál legalább egy karaktert, akivel azonosulhat.

Bár lázadónak vallja magát Péter, mostmár tudja, hogy a sötét oldal nem is annyira sötét.

Aki komolyabban olvas, az már nem úgy gondolkodik, hogy ő felkelő vagy birodalmi, hanem hát ezt az egész univerzumot éli meg élvezi, és átlátja és érti.

A történet során számtalan szállóige és életbölcsesség gazdagította az emberiséget. Szerencsére Péter adott számunkra muníciót.

Teljes riport: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!