2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar – Usain Bolt Magyarországon

Usain Bolt Magyarországra érkezett – pontosabban minden idők leggyorsabb emberének a viaszmásával bővült a Madame Tussauds Budapest. Nyolc olimpiai bajnoki, tizenegy világbajnoki cím és több világrekord is fűződik a nevéhez.

  • Radar – Usain Bolt Magyarországon

9,58 ennyi idő alatt futotta le a 100 méteres síkfutást 2009-ben Usain Bolt a berlini atlétikai világbajnokságon. Azóta sem akadt kihívóra, aki a közelébe került volna a világcsúcs megdöntésének.

Az atlétikai világbajnokságot, ami az atlétika világának a csúcseseménye, szerettük volna valami nagyon különleges dologgal köszönteni – hangsúlyozta Óhidi Zsuzsanna, a Madame Tussauds Budapest operatív igazgatója, majd hozzátette: Isztambulból kértük őt kölcsön, kifejezetten az atlétikai világbajnokság tiszteletére, úgyhogy három hónapig lesz nálunk látható, majd a budapesti maratonnal fog lezárulni ez az itt tartózkodás.

A viaszfigura egy különleges pozícióban ábrázolja Usain Boltot. Ezt az ikonikussá vált mozdulatát emberek milliói ismerhették meg a 2008-as pekingi olimpián.

Olyannyira kultikus lett ez a testtartás, hogy a Jamaicába látogató Barack Obama is villámként pózolt Usain Bolttal, sőt, a magyar korcsolya-válogatott is így ünnepelte a dobogón, hogy megszerezte hazánk első – és máig egyetlen – aranyát a téli olimpiák történetében.

Félelmetesen valósághűre sikerült Usain Bolt viaszmása. Az pedig külön érdekes, hogy igazi emberi hajból alkották meg a bábu frizuráját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!