2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar – Újabb mérföldkő a hazai filmes oktatásban + videó

Úszómedencéből alakult át egy filmes stúdió a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, ami az operatőr és rendezőképzés oktatását segíti. Az új létesítményt a világhírű, magyar származású Kovács László operatőrről nevezték el. Az új műterem nem csupán egy újabb helyisége, hanem szimbóluma lett az egyetemnek.

  • Radar – Újabb mérföldkő a hazai filmes oktatásban  + videó

Az úszómedencéből egy 207 négyzetméteres, sokoldalú díszletezési lehetőségekkel felszerelt műterem valósult meg, ami az oktatás és az intézményfejlesztés színvonalához járul hozzá.

A beruházás számokban is impozáns, a 6 hónapos átalakítási idő alatt több, mint 1000 köbméter építkezési törmeléket szállítottak el, hogy létrehozzák a modern teret.

Különlegessége, hogy tartalmaz egy 60 négyzetméteres, lakásbelsőt imitáló oktatódíszletet, ami kiválóan szolgálja a hallgatók gyakorlati képzését.

Sepsi Enikő - rektor, Színház- és Filmművészeti Egyetem: "Rengeteg sittet, 1000 köbméter sittet hordtak el, ahhoz, hogy ez a gyönyörű stúdió ezzel a lakásenteriőrrel megalakulhasson, tehát ez a 6 hónap egy rendkívül feszes tempóban végrehajtott kivitelezői munkát igényelt. Kiváló a műszaki ellenőr munka, műszaki stábunk, úgyhogy picit, pár hét csúszással, de most már az oktatás itt folytatódhat, nem kell helyiségeket bérelnünk."

A filmipar az egyik leggyorsabban változó és fejlődő iparág, ezért kulcsfontosságúnak tartják a filmes szakemberek utánpótlását, emiatt pedig szükségesnek a folyamatos előrelépés és bővülés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Nemzetközi képzőművészeti vásár nyílt Budapesten+ videó

Radar – Nemzetközi képzőművészeti vásár nyílt Budapesten+ videó

Megnyitotta kapuit Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi képzőművészeti vására, az Art Market Budapest. Ötszáznál is több művész több ezer alkotása mellett számtalan kísérőprogrammal várják a látogatókat, ezúttal újra a Millenárison, ahol természetesen stábunk is ott járt.
Radar – Álrendőröket fogtak az igazi zsaruk + videó

Radar – Álrendőröket fogtak az igazi zsaruk + videó

A rablóbandára egy másik ügy nyomozása során bukkantak. Az elkövetők egy előre megbeszélt időpontban találkoztak áldozataikkal. Az álrendőrök csuklyát húztak a fejükre, autójukra megkülönböztető jelzést szereltek, és "Rendőrség!" felkiáltással kiszállították a sértetteket. megbilincselték őket, majd pénzt és drogot zsákmányoltak. Az öt fős banda utolsó két tagjára nemrégen csaptak le a kommandósok.
Radar – Elhunyt a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi alapítója + videó

Radar – Elhunyt a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi alapítója + videó

85. életévében elhunyt Kozma Imre atya. A zugligeti templom kertjében ő nyitotta meg az első menekülttábort, a Budapesten gyülekező keletnémet családok előtt, Európa legnagyobb humanitárius akciója indítva el. Ennek során 48 ezer menekültet fogadtak be Magyarországon. A kiváló katolikus pap nem mindennapi életútja előtt tisztelgünk most.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!