2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Továbbra is nő a halálos áldozatok száma Mauin

Továbbra is nagy a baj a világ másik végén. A Maui szigetén pusztító erdőtüzek túlélői és az eltűntek szerettei templomokban gyűltek össze vigaszt keresve. A halálos áldozatok száma egyre csak növekszik és a veszély még korántsem ért véget.

  • Radar - Továbbra is nő a halálos áldozatok száma Mauin

A megpróbáltatások augusztus 8-án délután 4 óra körül kezdődtek. A Dora nevű hurrikán szelei által keletkezett erdőtüzek nagy pusztításba kezdtek és ez csak még tovább tetőzött. A Hawaii területén lévő Maui szigetén Lahaina üdülőváros nagy része elpusztult, több ezer embert kényszerítve evakuálásra.

A Fehér Ház sajtószóvivője elmondta, hogy Joe Biden amerikai elnök beszélt Josh Green hawaii kormányzóval és a szenátorral arról, hogyan lehet elhelyezni a tűzvész miatt kitelepített embereket. Több városrész porig égett, és az erdőtüzek a térségbe történő be és kiutazást is jócskán megzavarták.

Az éghajlati szakértők Hawaii más veszélyeztetett pontjain is megkongatták a vészharangot, figyelmeztetve a súlyos erdőtűz veszélyére, amely azonnali figyelmet és cselekvést igényel. Sok lakos még mindig nem tudott visszatérni a tűz helyszínére az esetleges forró foltok és a mérgező füst miatt.

A tisztviselők figyelmeztettek, hogy az áldozatok azonosítása borzasztó és nehéz feladat lesz, mivel a tűz olyan intenzíven égett, hogy még a fémszerkezetek is megolvadtak a hőségben.

Ez az intenzív és gyorsan terjedő tűz volt Hawaii állam történetének leghalálosabb természeti katasztrófája. Az 1918-as minnesotai tűz óta, ahol 453 ember halt meg ez a legtöbb halálos áldozatot követelő amerikai erdőtűz. A Hawaii-szigeten lévő Big Islanden szintén küzd az erdőtüzekkel, amelyek eddig nem követeltek halálos áldozatokat.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!