2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar – Suhajda Szilárd úton a Mount Everest csúcsára

Suhajda Szilárd március 23-án indult el Nepálba, hogy teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül elérje a Mount Everest 8848 méteres csúcsát. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült. A Radarban nemrég megmutattuk az utolsó itthon töltött napjait, most viszont már a Himalája alaptáborából jelentkezett a nézőknek.

  • Radar – Suhajda Szilárd úton a Mount Everest csúcsára

Suhajda Szilárd megérkezése után rögtön megkezdte az akklimatizációt, melynek során hozzászoktatja szervezetét a ritka levegőhöz. Az első hetekben 4-5000 méter magasságban edzett, majd a terveinek megfelelően, április 18-án érkezett meg az alaptáborba.

A táborok kiépítését Szilárd önállóan végzi, minden szükséges felszerelését önerőből viszi fel a hegyre, az alaptábor felett teljesen magára van utalva.

Az első akklimatizációs köre során építette ki a kettes táborát 6400 méteren. Ezt követően néhány napra visszatért regenerálódni az alaptáborba. Április 29-én aztán újabb mászásba kezdett, szerette volna kiépíteni a harmadik táborát 7200 méteren, azonban a viharos időjárás keresztülhúzta a számításait.

A jelenlegi időjárás egyelőre nem tette lehetővé a továbbhaladást, a harmadik akklimatizációs kör tehát még hátravan. Szilárd nem kockáztathat, beszámolója alapján őrült szelek fújnak odafent.

A harmadik kör után újra a megfelelő időjárásra lesz szükség, amely lehetővé teszi a csúcskísérletet. Erre várhatóan május második felében kerülhet majd sor.

Az expedíció további fejleményeiről pedig a Radarban is beszámolunk.

További epizódok

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Az MLSZ óriási érdeklődésre számít a magyar válogatott meccsein. 2023. december 04.
Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.
Radar - Luciano Spalletti méltatta a magyar labdarúgó-válogatottat + videó

Radar - Luciano Spalletti méltatta a magyar labdarúgó-válogatottat + videó

Luciano Spalletti, az Európa-bajnoki címvédő olasz nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya Rómában adott exkluzív interjút a Hír Televízió stábjának. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.
Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!