2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Radar

Radar - Mentőkutya bevetésen

Február 6-án több földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. A magyar mentőcsapatok az elsők között érkeztek meg a katasztrófa sújtotta területekre. Köztük volt Salamon Klára és kutyája is, őket látogatta meg Juhász Milán kollégánk Zsámbékon, a kedvenc gyakorlópályájukon.

  • Radar - Mentőkutya bevetésen

Romos falak és épületek, egyéb berendezések, mindenhol szanaszét. Így gyakorolt többek között Salamon Klára és kutyája Tyn is. A törökországi földrengéshez egy nagyszerű alapanyag volt nekik, hogy felkészüljenek, hogy ott milyen körülmények várhatják majd őket.

A földrengés után 2 nappal indult el Klára és kutyája Tyn Törökországba. Hosszú út várt rájuk, két átszállás után végül egy katonai helikopterrel érkeztek meg a katasztrófa sújtotta Kahramanmaraşba.

A helyszínen kaptak egy táborhelyet, ahol maximum 3-4 órát tudtak aludni éjszakánként. Majd ott folytatták másnap, ahol befejezték.

Ugyan eltelt már több mint egy hét, hogy Klára hazatért, de mai napig nem tudja visszanézni a képeit, videót anélkül, hogy ne szökne könny a szemébe. A civil életben is embereken segít, gyakran találkozik a halállal, de a Törökországban tapasztaltakat nem tudja semmivel összehasonlítani.

A jó csapat mellett a törökök vendégszeretetére sem panaszkodhattak a magyar mentőcsapatok. Felnéztek rájuk és hatalmas tisztelet övezte őket kint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!