2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Radar

Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

A Balaton sokak állandó nyaraló helye. Sőt az elmúlt években új rekordokat döntenek az öreg tó mellett töltött vendég éjszakák számai. Nem csoda, hogy komoly beruházások helyszíne.

  • Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

Balatonfüred volt szinte az első a települések között, amely sok illusztris nyaralókat vonzott. Blaha Lujza és Jóka Mór is az akkor még csak épülő balatoni várost választották állandó nyaraló helyül.

A part azóta is az aktuális kor igényeinek megfelelően fejlődik. Balatonfüred mindig elsőként állt a fejlesztések és a jövő kihívásai előtt, nem véletlenül az egyik legdinamikusabban fejlődő Balaton parti város.

A városban elindult BALAPORT projekt, egy izgalmas és összetett turisztikai projekt.

A fejlesztő cégcsoport számára a jelenlegi európai inflációs hullám miatt bátorságot igényelt belevágni a munkába. 

A projekt a 203 férőhelyes, nagy és modern, elektromos hajók fogadására alkalmas kikötő építésével kezdődött, amit már a tavalyi évben átadtak. Most 23 apartman lakás épül, melynek belsőépítészeti tervei már készen állnak.

A 102 szobás szállodában, komoly tervezői bravúrral, minden szoba a Balatonra néz majd. 3000 nm wellness terület is helyet kap az új létesítményben.

Az új üdülő központot 25 évig egy óriás szálloda lánc üzemelteti miután elkészült. A város komolyan profitálhat a beruházásból.

Balatonfüred célkitűzése, hogy a vidéki konferencia helyszínek között is az első számú célpont legyen. Ehhez a városba konferenciákra, szakmai napokra érkezőket el is kell szállásolni. Az új modern szálloda komplexum is nagy mértékben segíti Balatonfüred hosszú távú elképzelését.

Fazakas György Ybl-díjas építész és csapata álmodták meg a mega projekt látványát. A szakembernek könnyű dolga volt.

Az épület együttes körül igényes zöldterületet alakítanak ki, és épületgépészetileg is a legmodernebb és környezetbarát megoldásokra törekednek. 2025 év végén várható a BALAPORT átadása.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!