2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Radar

Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

A Balaton sokak állandó nyaraló helye. Sőt az elmúlt években új rekordokat döntenek az öreg tó mellett töltött vendég éjszakák számai. Nem csoda, hogy komoly beruházások helyszíne.

  • Radar – Megaprojekt Balatonfüreden

Balatonfüred volt szinte az első a települések között, amely sok illusztris nyaralókat vonzott. Blaha Lujza és Jóka Mór is az akkor még csak épülő balatoni várost választották állandó nyaraló helyül.

A part azóta is az aktuális kor igényeinek megfelelően fejlődik. Balatonfüred mindig elsőként állt a fejlesztések és a jövő kihívásai előtt, nem véletlenül az egyik legdinamikusabban fejlődő Balaton parti város.

A városban elindult BALAPORT projekt, egy izgalmas és összetett turisztikai projekt.

A fejlesztő cégcsoport számára a jelenlegi európai inflációs hullám miatt bátorságot igényelt belevágni a munkába. 

A projekt a 203 férőhelyes, nagy és modern, elektromos hajók fogadására alkalmas kikötő építésével kezdődött, amit már a tavalyi évben átadtak. Most 23 apartman lakás épül, melynek belsőépítészeti tervei már készen állnak.

A 102 szobás szállodában, komoly tervezői bravúrral, minden szoba a Balatonra néz majd. 3000 nm wellness terület is helyet kap az új létesítményben.

Az új üdülő központot 25 évig egy óriás szálloda lánc üzemelteti miután elkészült. A város komolyan profitálhat a beruházásból.

Balatonfüred célkitűzése, hogy a vidéki konferencia helyszínek között is az első számú célpont legyen. Ehhez a városba konferenciákra, szakmai napokra érkezőket el is kell szállásolni. Az új modern szálloda komplexum is nagy mértékben segíti Balatonfüred hosszú távú elképzelését.

Fazakas György Ybl-díjas építész és csapata álmodták meg a mega projekt látványát. A szakembernek könnyű dolga volt.

Az épület együttes körül igényes zöldterületet alakítanak ki, és épületgépészetileg is a legmodernebb és környezetbarát megoldásokra törekednek. 2025 év végén várható a BALAPORT átadása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!