2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Radar

Radar - Letarolta a Mátrát az elmúlt napokban hullott csapadék

Több településen is villámárvíz alakult ki, a legkritikusabb falu pedig kétség kívül Gyöngyöstarján volt. Ott két ember is a katasztrófa áldozatául esett.

  • Radar - Letarolta a Mátrát az elmúlt napokban hullott csapadék

Rengeteg csapadék hullott az elmúlt napokban a Mátrában. Kedden például a Kékestetőn több, mint 120 milliméter eső esett. A legnagyobb károk egyértelműen Gyöngyöstarjánon keletkeztek, ahol két életet is követelt a katasztrófa.

Az egyik helyi nőt is sokkolták az események. Szerinte Gyöngyöstarjánt még soha nem sújtotta hasonló méretű szerencsétlenség. Azt is megtudtuk, hogy az egyik elhunyt épp egy leégett ház újraépítésén dolgozott, amikor kutyájával együtt az áradás elragadta.

A térség országgyűlési képviselője szerint a katasztrófa nyomán példás összefogás alakult ki a környező településen élőkkel.

A meteorológiai előrejelzések szerint még egy-két napig hasonló lesz a légkör, bár már kevesebb esőre kell számítani, majd valamikor hétfőn érkezhet száraz levegő hazánk térségébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!