2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Radar

Radar - Látványos megnyitóval kezdődik Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosa év

Január 21-én Veszprémre és a Bakony-Balaton régióra figyel majd Európa, ugyanis egy látványos ünnepséggel kezdődik a programsorozat az Európa Kulturális Fővárosa év kapcsán. Szombat reggeltől egészen vasárnap hajnalig változatos és izgalmas programok várják a Veszprémbe látogatókat.

  • Radar - Látványos megnyitóval kezdődik Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosa év

Egy hétvége, 13 helyszín és 50 fantasztikus kulturális esemény várja a Veszprémbe látogatókat. A város 2018-ban nyerte meg a pályázatot, és azóta készül erre az izgalmas és programokban gazdag évre.

Szombat reggeltől különböző helyszíneken együttesek és táncosok szórakoztatják a közönséget a város utcáin, néhol még a kirakatokban is. A hivatalos zártkörű megnyitót a Hangvillában tartják, melyen Novák Katalin köztársasági elnök és Zoran Milanovic, Horvátország köztársasági elnöke is részt vesz.

Szombat este 8 órakor Veszprém központjában annak 3 helyszínén lesz a nyitóünnep Veszprém szakrális múltját fogjuk tudni megmutatni amit épp a képen látunk. Itt az óváros tér a polgári múlt bemutatása, és a Kossuth utcában a város mai életét mutatjuk be.>>

Az ünnepségen lesz fényfestés, zene és tánc is, emellett megelevenedik a város történelme, a régió sokszínűsége.

A vasárnapi programok a magyar kultúra napja jegyében zajlanak majd. Csák János kulturális és innovációs miniszter vasárnap délután öt órakor tart köszöntő beszédet a Pannon Egyetemen ezt követően a résztvevők közösen szavalják el a Himnuszt.

Az eseményeken minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programokat és a gasztronómia rajongóinak is érdemes ellátogatni a rendezvényekre.

Adásunkban kapcsoltuk Mike Friderika Programfejlesztésért felelős igazgatót.

A HírTV szombaton 11 és 17 órakor is élőben közvetíti a programhoz kapcsolódó sajtótájékoztatókat.

 

További epizódok

Radar - Technológia Történeti Élménypark

Radar - Technológia Történeti Élménypark

A retró él és virul, egy időgépben érezheti magát az, aki Fülére látogat Bacsis, azaz Orsovai Sándor kiállítására. A Fejér vármegyei településen már hagyománynak mondható a Retró Számítógép Kiállítás, amelyet idén már nyolcadik alkalommal, nyolcszáz négyzetméteren, 2 napon keresztül várta az érdeklődőket. 2023. június 05.
Radar - Jótékonysági Nőegylet

Radar - Jótékonysági Nőegylet

Első alkalommal rendezett jótékonysági futást és családi napot a Pécsi Jótékony Nőegylet. A szervezet az utóbbi években igyekszik a fiatalok felé nyitni. Több olyan akciójuk van, mely ezt célozza. Törekvésüknek köszönhetően taglétszámuk csaknem a duplájára nőtt. 2023. június 05.
Radar - Két napon át énekelt Elvis dalokat

Radar - Két napon át énekelt Elvis dalokat

Egyedülálló rekordot állított fel Nádaski Attila, akit a miskolci Elvis-nek is neveznek. Az imitátor 49 óra 29 percen keresztül énekelte egyhuzamban a Király dalait. Ahhoz, hogy Guiness-rekordként is elkönyveljék a teljesítményt viszont még a londoni bizottság bírálata is szükséges. 2023. június 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Oktatóreaktor

Radar - Oktatóreaktor

Azt tudták, hogy Magyarországon nem 4 hanem 5 működő atomreaktor van? Ebből 4 Pakson áramtermelési célból létesült, 1 pedig Budapesten a Műszaki Egyetemen oktatási - kutatási céllal épült.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!