2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Radar

Radar - Lángok pusztítják az üdülőhelyeket

Lángok martalékává válnak népszerű üdülőhelyek Európában. A napok óta pusztító erdőtüzek egyre több országban okoznak komoly gondot. Görögországban, Portugáliában, Olaszországban és már Horvátországban is elkeseredett küzdelem zajlik azért, hogy megfékezzék a nyári forróság okozta lángokat.

  • Radar - Lángok pusztítják az üdülőhelyeket

Görögországban több mint egy hete tombolnak erdőtüzek, a tűzoltók még mindig több fronton küzdenek a lángokkal.

Egy Twitterre felkerült videón az látható, ahogy egy tűzoltó repülőgép tűzoltás közben egy manővert követően a pilóták elveszítik a gép fölött az irányítást, és egy domboldalnak csapódnak.

Az utóbbi napokban három ember meghalt, és turisták ezreit kellett evakuálni.

Drámai a helyzet Palermóban is, erdőtüzek kerítették be a várost. A szigeten több száz tűzoltó érkezett az egész Olaszország területéről. A hőmérséklet más a 47 celsius fokhoz közelített hétfőn, a sziget keleti részén.

Pokoli tűz pusztít Horvátországban is. Dubrovnik környékén csaptak fel a lángok, több lakost is evakuáltak. Jelenleg mintegy 150 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, a helyzetet nehezíti az erős szél is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!