2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Radar

Radar - Gulyásfesztivál

Szolnokon 1999 óta minden évben megrendezik az ország egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét, a Gulyásfesztivált. Ott jártunk az idei eseményen.

  • Radar - Gulyásfesztivál

1790-ből származik az a feljegyzés, amelyben először említtetik meg a gulyásleves. Gvadányi József őrgróf számára készítette egy hortobágyi pásztor. Rengeteg változata ismert: kolozsvári, szerb, csángó, Andrássy-gulyás.

Minden nemzet, amelyik meg kívánja őrizni hagyományait, ezt legkönnyebben és leggyakrabban gasztronómiájában tudja megtenni.

A hagyomány az utódokra száll, a Gulyásfesztivál nulladik napján 2006 óta Diák Gulyásfesztivált tartanak.

Huszonöt év alatt a Gulyásfesztivál rakta fel Szolnokot a hazai, illetve a nemzetközi gasztrofesztivál-térképre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!