2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Radar

Radar - Fokozott vulkáni aktivitás

A hegy megrepedt! Ezzel a szicíliai felkiáltással jelzik egymásnak a vulkán tövében lakó emberek, hogy az Etna kitört. Legutolsó információink arról szóltak, hogy embereknek nem esett bántódása. Az általunk megkérdezett szakértő véleménye szerint azonban jelenleg egy olyan vulkáni kitörés váltott ki nagy figyelmet, amit valójában senki nem látott.

  • Radar - Fokozott vulkáni aktivitás

Két év után ismét kitört egy napjainkban is aktív vulkán az Etna, Szicília északkeleti részén. Catania város repterét le kellett zárni, mivel területét és a kifutópályák nagy részét hamu borította be, a légi közlekedés ilyen körülmények között nem megengedett.

A múltban az egyik legnagyobb légi problémát a 2010-es izlandi vulkán kitörése eredményezte. Ekkor Európa-szerte légtérzárat rendeltek el, ez pedig a második világháború óta a legnagyobb leállást jelentette az európai légi közlekedésben.

Az Etna kitöréseit már több mint 1500 éve feljegyzik, az utóbbi 400 esztendőben azonban változás volt tapasztalható: a vulkánból ugyanis más-más jellegű magma tört a felszínre. 1865 óta a kitörések úgynevezett periódusokban követik egymást, és általános jellemzőjük, hogy mindig a sorozat utolsó kitörése a legerősebb. Az Etna esetében évente többször is előfordul, hogy vulkáni hamut vagy épp lávát lövell a magasba, az utolsó nagy robbanásos kitörése 2022-ben volt.

A napokban nemcsak az Etna mutatott aktivitást. A „füstölgő hegynek” nevezett Popocatépetl kitörései szürke színűre festették a környező települések égboltjait. A Mexikóvárostól mintegy 72 kilométerre délkeletre fekvő vulkán 1994 óta aktív. Mivel ez a világ egyik legjobban megfigyelt vulkánja, tudósok, kamerák és érzékelők szorosan figyelemmel kísérik.

További epizódok

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.
Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Az MLSZ óriási érdeklődésre számít a magyar válogatott meccsein. 2023. december 04.
Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.
Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!