2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Radar

Radar – Felelősségteljesen a Dunán

Csak tavaly 44 holttestet emeltek ki a Dunából a vízirendészet munkatársai. Ebből 11 haláleset volt a fürdőzéshez köthető. Idén pedig már 66 mentési szituációban kellett részt venniük. Nem érdemes tehát kockáztatni. A Duna gyönyörű, de veszélyes is lehet.

  • Radar – Felelősségteljesen a Dunán

A Dunán, ahol tiltó rendelkezés nem korlátozza, ott lehet fürödni. Ilyen tiltó rendelkezés lehet például városok, területek, korlátozott látási viszonyok között vagy határvízen. Ilyen területeken, valamint természetesen műtárgyak, illetve egyéb olyan építkezések, hidak környékén sem lehet fürdeni.

A Duna magyarországi szakaszán 22 kifejezetten fürdőzésre kijelölt strand várja a lazítani vágyókat. A többi közt Győrben, Zebegényben, Nagymaroson, de Budapesten is található 2 ilyen szakasz, a Római parton és a Kopaszi-gáton. Itt a mély víz határát táblák, bóják jelölik. Vannak kijelölt fürdőhelyek, az emberek többsége egy idő után bátrabbá válik. És ez a legnagyobb probléma. Nem félni kell a víztől, hanem tisztelni.

Amennyiben bajban lévő embert látunk a vízben, rögtön tárcsázzuk a 112-es segélyhívót! Ne kockáztassuk a saját életünket! Fontos, hogy minél több és pontosabb információt adjunk a központnak. Akkor is, ha hídról, vagy hajóról ugrott be valaki.

Ilyenkor az is fontos, hogy mi elkezdünk számolni, mert a víznek van sodrása, hogy hova érkezik akit keresünk. Megtaláltuk az embert, kommunikáltunk vele, bevettük a hajóba, és akkor már rögtön át is adtuk az Országos Mentőszolgálatnak – mondta Válóczi Tamás főtörzszászlós, aki már többször mentett életet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!