2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar - Elvonult Idalia, óriási pusztítást végzett

Hármas kategóriájú hurrikánként hatalmas pusztítást hagyott maga után Floridában az Idalia hurrikán. Óránkénti 200 kilométeres sebességget is meghaladó széllökésekkel csapott le a nyugati partra. Elárasztotta a lakóházakat, járhatatlanná tette az utakat, és százezreknél okozott áramkimaradásokat.

  • Radar - Elvonult Idalia, óriási pusztítást végzett

Az Idalia hurrikán szerdán üvöltő széllel, özönvízszerű esőzésekkel és háborgó hullámveréssel csapott le Florida Öböl-partjára, majd trópusi viharrá gyengülve szerda délutánra Georgia felé fordult. Az eddigi jelentések szerint a viharnak nincs megerősített halálos áldozata, az érintett területet időben evakuálták.

Az előzetes becslések szerint csaknem 9 és fél milliárd dollárra azaz közel 3 ezer kétszázhetvenhat milliárd forintra becsüli egy biztosító a biztosított vagyoni károkat.

A vihar Kubába még csak trópusi viharként érkezett, majd a mexikói öböl meleg vizén szinte hirtelen erősödött hurrikánná. Az ilyen jellegű gyors erősödés és a fokozódó csapadékmennyiség a kutatók szerint a klímaváltozás számlájára írható, és a jövőben gyakrabban számíthatunk majd ehhez hasonló szélsőségekre.

Az Idalia hurrikán az utóbbi száz év legerősebb vihara Floridában. És bár az emberek megszokták, hogy nyár végén ősz elején hurrikánok számíthatnak a félszigeten, félnek a látványosan erősödő tendenciától.

A Nemzeti Gárda csapatai rögtön a vihar elvonulása után a katasztrófa sújtotta területekre érkeztek, hogy a szél és az áradás okozta károkat felmérjék és megkezdjék a törmelékek eltakarítását. Ebben a lakosok egymást is segítik. És ráadásul ilyenkor nemcsak a vihar okoz károkat, de a fosztogatók is megjelennek az elhagyott otthonokban.

A Radar teljes riportja:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!