2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - Előrelépés a leukémia kezelésében

A huszonhárom éves Gyurcsó László és családja megjárta a hadak útját. Hétéves korától kezdve négyszer esett vissza a leukémiába. Mindig más tünetekkel tért vissza a rák az életébe.

  • Radar - Előrelépés a leukémia kezelésében

Kemoterápiák, ősejttranszplantáció és rengeteg kórházban töltött nap kellett ahhoz, hogy a 2022-es újabb visszaesést követően találkozzanak a CAR-T sejtterápiával, amely akkor Magyarországon még nem volt elérhető.

A Dél-pesti Centrumkórházban egy sejtterápiás központ létesült, ahol honi keretek között folyhat a betegek kezelése. De, hogy mi is a Car-T kezelés, erre Dr. Vályi Nagy István főigazgatótól kaptuk meg a választ.

László saját sejtjeinek felhasználásával génsebészeti eljárással olyan receptorokat kaptak a T-sejtek, amelyek a daganatos sejtekhez kötődnek anélkül, hogy elpusztulnának. Egy pár milliliter is elég volt ebből Lászlónak, hogy beinduljon a gyógyulás folyamata. Februárban kapta meg a felturbózott T-sejeteket, amelynek eredményeként már fel is szívódott a szeme mögötti daganat – magyarázta a főigazgató.

A CAR-T sejtterápia a leukémia két típusára nyújt megoldást, László eredményei pedig mindenkinek reményt adhatnak arra, hogy az orvostudomány lassan legyőzheti a gyilkos kórt.

További epizódok

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.
Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Az MLSZ óriási érdeklődésre számít a magyar válogatott meccsein. 2023. december 04.
Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.
Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!