2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Radar

Radar - Elmúlt századok kincsei a könyvtárban

Az egri Főegyházmegyei Könyvtár 1793-as megnyitása óta nyilvános könyvtárként működik, az olvasók és a kutatók örömére. A gyűjtemény számos ritkaságot is tartalmaz az elmúlt századokból.

  • Radar - Elmúlt századok kincsei a könyvtárban

“Sajnos mára a mi könyvtárunk az egyetlen, amelyik megnyitásától 1793-tól nyilvános könyvtárként üzemel" - mondta stábunknak Balogh Ferenc, az egri Főegyházmegyei Könyvtár igazgatója.

Számos különlegesség kapott helyet a gyűjteményben. A legrégebbi kódex például a 11. századból származik és IX. Leó pápa diplomáciai iratait tartalmazza. Az Egri Főegyházmegyei könyvtárban megtalálható még többek között Mátyás király csillagászának egy könyve és Mikes Kelemen Rodostóból származó levelei is.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!