2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Radar

Radar – Egy magyar orvosnak köszönheti, hogy túlélte

Kedden kora reggel kimentették az amerikai barlangászt, aki több mint 1000 méter mélyen a föld alatt rekedt Törökország déli részén, egy víznyelő felfedezése közben. Gyomorvérzés miatt nem tudott tovább haladni. A magyar barlangi mentők érkeztek meg hozzá először, Dr. Zádory Zsófia pedig végrehajtotta az életmentő beavatkozást.

  • Radar – Egy magyar orvosnak köszönheti, hogy túlélte

Ünnepelnek a barlangi mentők, miután Marck Dickey amerikai barlangászt kilencnapos megfeszített munkával kihozták a barlangból. Ez alatt az idő alatt többször volt életveszélyben, az egész egy gyomorvérzéssel kezdődött.

"Amikor rosszul lettem, először azt gondoltam, ez nem olyan komoly, nem fogok meghalni, ez a kis vér talán egy bakteriális fertőzés, vagy bármi lehet. Aztán elkezdtem vért hányni, és a vér egyre nagyobb mennyiségben távozott belőlem, folyamatosan hánytam. Akkor már arra gondoltam, ez több, mint amit túl lehetne élni. Aztán kezdett elsötétülni a tudatom, és elértem egy olyan pontra, amikor azt gondoltam, ezt nem fogom túlélni" - emlékezett a megpróbáltatásokra Mark Dickey.

Menyasszonya sietett segítségért, már amennyire sietni lehet ilyen körülmények között.

A 40 éves Mark Dickey egy nemzetközi kutatási küldetésen vett részt a Mersin tartomány Taurus hegységében található Morca-barlangban, amikor a jelentések szerint gyomor-bélrendszeri vérzéstől kezdett szenvedni 1040 méteres mélységben.

Törökországból, Horvátországból, Olaszországból és más országokból több mint 150 mentő dolgozott kilenc napon át, hogy kimentse őt az ország harmadik legmélyebb barlangjából.

A művelet korábbi szakaszairól készült felvételeken Dickey a barlangban fekve látható, amint egy orvosi csapat kezeli. A felvételeken az is látható, ahogy más csapatok kötelekkel haladnak lefelé a barlangban, és szűk járatokon keresztül törnek utat maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!