2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Radar

Radar - A falmászás jótékony hatásai

A tanévkezdéssel egyre több szülő fejében fordul meg a kérdés: mit sportoljon a gyermeke iskola mellett? A falmászás például kiválóan fejleszti a koncentrációt, az egyensúlyérzéket, valamint a testtartáson is rengeteget javít. Nagy segítség lehet továbbá azoknak, akik figyelemzavarral küzdenek. Egy pályázatnak köszönhetően most 1100 diák próbálhatja ki ingyen ezt a sportágat.

  • Radar - A falmászás jótékony hatásai

A falmászás a 2021-es tokiói ötkarikás játékok óta olimpiai sportág. Ennek köszönhetően Magyarországon is elképesztő növekedésnek indult. Egyre több gyerek próbálja ki, de fontos, hogy minden edzés után sikerélménnyel térjenek haza. A sportérték mellett pedig kiemelkedően fejleszti a fiatalok különböző képességeit.

A gyerekek mozgásigényét nem feltétlen elégítik ki az iskolai tornaórák, azonban a megfelelő sportág kiválasztása nem is olyan egyszerű a szülők és a csemetéik számára. Ahogy más mozgásformák, a falmászás szintén segít a tanulásban.

"A szülőknek nagy segítség otthon, hogy a gyerekek lefáradnak, nem csak fizikailag, mentálisan is, és sokkal kezelhetőbbé válnak. A tudományosan, illetve egyéb visszajelzések és fejlesztéseknek eredményeképpen már az vissza van igazolva, hogy a mászásnak és ennek a mozgásformának nagyon komoly visszahatása van a gyerekek olvasási vagy matematikai készségeire."

Emellett az olyan gyerekek esetében is nagy segítség lehet, akik figyelemzavarral küzdenek vagy éppen túlmozgásosak. Ahhoz, hogy elérjék a céljukat a falon, meg kell tanulniuk a szétszórt figyelmüket összpontosítani.

 

További epizódok

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

A Nemzeti Nyomozó Iroda már több mint egy éve nyomoz egy Németországban prostituáltakat futtató, magyar tagokból álló banda ellen. 2023. november 28.
Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Egy Izraelben élő magyarral beszélgettünk arról, mit érzékelnek a hétköznapjaik során a háborús helyzetből. 2023. november 28.
Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. 2023. november 27.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!