2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - A botrány árnyéka a diákokra is vetül

Eddig azt hittük, hogy az Eötvös József Gimnáziumba csak a legjobbak kerülhetnek be. Tegnap óta azonban felmerült, hogy a felvétel értéke pénzben is mérhető. Egészen pontosan fél millió forintot kell fizetni azért, hogy a kevésbé pallérozott elmék is helyet kapjanak a szellemi elitben. Nehéz idők járnak az igazgatóra, azonban a diákok is megsínylik ezt a helyzetet.

  • Radar - A botrány árnyéka a diákokra is vetül

- A mi ismeretségi körünkben is van olyan ma is az Eötvösbe járó gyermek, aki általánosba bukdácsolt, majd a hatosztályosba felvették. Az egészet én kezdtem el kialakítani.

Ez csak egy részlet abból a botrányos felvételből, amely óriási port kavart az elmúlt napokban. Egy édesapa és a budapesti Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélget, hogy 500 ezer forintért felvételt nyert a felvételin elbukó diák. Ezért maga az igazgató kezeskedik.

A kirobbant botrány azonban nemcsak az iskola vezetőségét, de a gyerekeket is megviselheti, hiszen az ügy morálisan is megcibálja az iskola és diákjai jó hírnevét.

Az eltökélt készülés a felvételire, a magánórák és a rengeteg lemondás, minden áldozat, amit hoz tehát egy diák azért, hogy bekerüljön álmai iskolájába, egy könnyed mozdulattal, zsebből is kiváltható.

A jóhiszeműen, szorgalommal elnyert érdemek értéke az, ami végül is egy ilyen esetben megkérdőjeleződik.

Az ügy persze nem állt meg az országos megbotránkozásnál, vizsgálat indult, melynek súlyos következményei lehetnek.

A felvételek alapján eddig úgy tűnik, az iskola az egyik legfőbb feladatában, a diákok nevelésében és a példamutatásban vallott kudarcot.

Az Eötvös gimnázium igazgatója kerülte a válaszadást.

Kapcsolódó cikk:

Több mint 10 éve lehet kenőpénzért bejutni az elitiskolába

Metropol - Újabb részletek az Eötvös Gimnázium vesztegetési botrányáról: több mint 10 éve lehet kenőpénzért bejutni az elitiskolába

Metropol - Botrányos felvétel jutott a Metropol birtokába: pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban

 

 

További epizódok

Radar - Meseterápia felnőtteknek

Radar - Meseterápia felnőtteknek

A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségiségével. 2023. március 29.
Radar - Erő a hitben, béke a világban

Radar - Erő a hitben, béke a világban

1991, 1996 és 2021. Ezek azok az évek, amikor a katolikus egyházfő látogatást tett hazánkban. 2023. március 29.
Radar - Fegyver bárkinek

Radar - Fegyver bárkinek

Western filmhez is hasonlíthatnánk, de inkább egy nyomasztó thrillert lehetne készíteni azokból az esetekből, amikor Amerikában iskolai lövöldözés történt. 2023. március 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik.
Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Egyre népszerűbbek itthon is a fitneszparkok, amelyek tulajdonképpen kültéri tornapályák. Megmutatjuk milyen gyakorlatokat érdemes beiktatni, akár a mindennapjainkba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!