2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Kész tényként kezelte a baloldal a „kémbotrányt”

A Publi Cafe vendégei ezúttal Gav Duncan és M. Kovács Róbert voltak. Műsorvezető: Velkovics Vilmos.

  • Publi Cafe: Kész tényként kezelte a baloldal a „kémbotrányt”

Momentumos politikus állhat az Anonymus-botrány célkeresztjében - erről írt a Bennfentes.net. A lap szerkesztőségébe vasárnap és hétfőn érkezett két videó, amelyben egy álarcos alak egy politikus lebuktatását ígérte. A Bennfentes.net szerint az érintett politikus nem más, mint a Momentum EP-képviselője: Cseh Katalin. Összegzésük szerint 4 és fél milliárd forint uniós és 300 millió forintnyi állami támogatást kaphattak a politikushoz köthető cégek. Az ügyre reagált maga az EP-képviselő is, aki azt mondta: itt egy nagy melléfogásról van szó.

M. Kovács Róbert az ügy kapcsán megjegyezte: a Momentumtól évek óta azt hallgatjuk, hogy uniós pályázati pénzeket kizárólag NER-lovagok, kormányközeli cégek kapnak és azok is eltűnnek. A Mediaworks főmunkatársa megjegyezte, ráadásul EU-s pénzekről beszélünk, egy európai parlamenti képviselőről, akinek a párja azzal kampányol, hogy a kormány és a kormányközeli cégek folyamatosan lopnak.

Ebben az ügyben egyébként a baloldali sajtó a „nincs itt semmi látnivaló” című viselkedést vette fel, miközben a hétvégén ontották magukból a Pegasus kémtörténetet

– tette hozzá.

S, ha már Pegasus-ügy, akkor fontos megjegyezni, hogy a baloldali sajtóban mintegy 40-50 cikk jött le róla vasárnap óta. A „haladó” média szereti hangoztatni, ha baloldali politikus kerül bármilyen gyanúba, akkor igenis szólaltassák meg a másik felet is, de – mint arra M. Kovács Róbert rámutatott – ebben az esetben az egyetlen „bizonyítékot” a Citizen Lab nevű hackercsoport szolgáltatta, amelynek lelkes támogatója a Soros-féle Open Society Foundations valamint több torontói alapítvány.

Gyakorlatilag egy civil pénzből gründolt hackercsoport állított elő bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy ez megtörtént, ezt azonban sehol, egyetlen baloldali médiumban sem tudták alátámasztani bármilyen független szakértő által, viszont tényként írtak arról, hogy ez megtörtént és ez így is van

– tette hozzá.

Rámutatott, ne felejtsük el, arról van szó, egy rendkívül profi kémszoftvert árul egy izraeli cég, kizárólag kormányoknak, vagyis az az izraeli kémszoftver, amit öt perc alatt feltör egy Soros-féle hackercsoport, az „kicsit fura”.

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!