2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Niedermüller hibázott, vállalja a felelősséget!

Niedermüller Péter DK-alelnök a botrányos kijelentésével próbált valamiféle, nemzetközileg már bejáratott PC-gondolatmenetet meghonosítani Magyarországon – jelentette ki Kálmán Attila, a 24.hu újságírója Plusz-mínusz című műsorunkban. Vitapartnere Bácskai Balázs, a Magyar Nemzet munkatársa szerint nem az a baj, hogy hibázott a főváros VII. kerületének polgármestere, hanem hogy nem vállalja érte a felelősséget.

  • Plusz-mínusz: Niedermüller hibázott, vállalja a felelősséget!

 

Hatalmas közfelháborodást keltett Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármesterének múlt heti nyilatkozata, amelyben rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket. A DK alelnöke az ATV műsorában arról beszélt, hogy nem érzi azt, hogy bocsánatot kellene kérnie a botrányos kijelentése miatt. Niedermüller azzal védekezett, hogy nem emberekről, hanem politikai ideológiáról beszélt.

Kálmán Attila szerint a sokszínű PC-világról, valamint a fehér, keresztény és heteroszexuális emberekről gondolt véleményét valójában nem tudta megfogalmazni Niedermüller Péter, vagyis inkább zavaros gondolatmenetről, mint gyűlöletbeszédről van szó.

Az amerikai szélsőliberálisok divatos gondolatmenete, hogy fehér, keresztény és heteroszexuális ember felelős a rabszolgaságért, a gyarmatosításért – erről már Bácskai Balázs beszélt. A Magyar Nemzet újságírója szerint Niedermüller esetében általános emberi gyarlóságról van szó. Úgy látja, rendkívül zavaros volt az ellenzéki politikus gondolatmenete, amiből végül ezt sikerült kihoznia.

Csütörtökön Niedermüller Péter ellen tüntetés lesz az Erzsébetvárosban. Velkovics Vilmos felvetésére, miszerint lehet-e azonosulni azzal, hogy a tüntetés célja a polgármester lemondatása, Bácskai Balázs elmondta, az lenne a minimum, hogy a DK-s politikus legalább bocsánatot kér, hiszen nem az a probléma, hogy hibázott, hanem az, hogy nem vállalja érte a felelősséget.

Az, hogy mondott egy szerencsétlen mondatot, azért nem kell lemondania, egy elnézést bőven elég lenne ebben a helyzetben – fűzte hozzá Kálmán Attila.

Teljes adás: 

Adásunkban szó volt arról is, hogy függetlennek beharangozott, de politikailag erős csúsztatásokkal teli jelentést mutattak be kedden az ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben. A Háttal Európának című jelentést Dobrev Klára mutatta be. A DK európai parlamenti képviselője a mintegy két tucatnyi főből álló hallgatóság egyre lankadó figyelmének felkeltésére megjegyzéseket tett, sőt a Hír Televíziót is inzultálta. A Fidesz EP-képviselője gyalázatos hazugságszeánsznak nevezte az Oktatási Hálózat anyagának bemutatását. Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a Magyarország ellen indított kampány valódi oka az, hogy az ország nem akar migránsokat befogadni.

Továbbá: 

Harcra buzdítja a romákat Alexander Soros

A gyöngyöspatai ügy kellős közepén a romák jogairól értekezik Soros György fia a Nyílt Társadalom Alapítványok közösségi oldalán közzé tett videóban. Ebben úgy fogalmaznak most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért. A felvételen elhangzik: a romák szenvedik el a legtöbb diszkriminációt, ők a leginkább elnyomottabb kisebbség Európában.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!