2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Bojkottot hirdetett Karácsony Gergely a Hír TV ellen

Szarvas Szilveszter műsorvezető vendégei voltak Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója, ügyvezetője és Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában, melyben a nemrég megjelent közvélemény-kutatásokról és Karácsony Gergely főpolgármesterről is beszélgettek.

  • Plusz-mínusz: Bojkottot hirdetett Karácsony Gergely a Hír TV ellen

Egy a Századvégben ma megjelent országos szintű kutatás szerint - a mostanival együtt - az elmúlt három ciklust illetően, a ciklus közepén még soha nem volt ilyen népszerű a Fidesz-KDNP, mint most.

A Publicus tegnap nyilvánosságra hozott kutatása azt mutatja, hogy budapesti szinten a fideszes választók közel 40%-a elégedett Karácsony Gergely főpolgármester eddigi városvezetésével.

Szarvas Szilveszter vendégeivel erre az ellentmondásra kereste választ. Így kerülhetett szóba, hogy Karácsony Gergely eddigi munkája során miket tett Budapestért, mik a jelenlegi pozitív, illetve negatív dolgok a fővárosban.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint főként azért lehetnek elégedettek a választók a jelenlegi fejlődéssel, mert ezek még Tarlós István korábbi főpolgármester intézkedéseinek következményei. Ezáltal a választók a korábbi ciklusok helyes döntéseivel és intézkedéseivel lehetnek elégedettek.

„Itt van ugye a legutóbbi példa, a buszbeszerzés, illetve a hármas metró felújításának a folytatása. Szerintem ezek pozitív ügyek voltak, csak a választópolgár nem biztos, hogy azt el tudja dönteni, hogy ez már Karácsony Gergelynek az érdeme vagy Tarlós Istvánnak az érdeme. Mi tudjuk, hogy Tarlós Istvánnak az érdeme, de ettől függetlenül ez nem így csapódik le a társadalomban.”

- jegyezte meg Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

„Karácsony Gergely esetében is az lesz valóban az érdekes, hogyha – nem is az, hogy most hogy áll ez a politikai verseny, ha úgy teszik, hanem – végre elkezd úgymond kormányozni és nem csak ilyen látszat intézkedések vagy szimbolikus intézkedések, - hogy ezt a szót használjam – fognak megvalósulni, akkor hogy fog az ő népszerűsége alakulni.”

- vetette fel a Nézőpont Intézet elemzője Tóth Erik, folytatva gondolatait.

Karácsony Gergely bojkottot hirdetett a Hír Televízió ellen, melyet nem sokkal később meg is szegett, Tóth Benjámin kollégánknak nyilatkozva.

„Lehet egy politikus eszköztárában ez egy működőképes formula, hogy ez sokáig fog-e tartani vagy működőképes lesz-e, azt jelen pillanatban még nem tudjuk. Lehet, hogy ez csak egy figyelemfelhívás volt és nem egy valós fenyegetés, ezt sem tudjuk, viszont majd ki fog derülni.”

- mondta Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója, ügyvezetője Karácsony Gergely Hír Televízió elleni bojkottjával kapcsolatban.

Adásunkban Pulai mentegette Gyöngyösi Mártont

Mentegette a Jobbik elnökhelyettesének zsidóellenes megnyilvánulásait a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. Pulai András azt mondta:

félremagyarázták Gyöngyösi Márton kijelentéseit.

Pulai szerint Gyöngyösi kijelentése nem arra vonatkozott, hogy származásuk alapján listázná az országgyűlési képviselőket, hanem csupán arról, hogy vizsgálná a kettős állampolgársággal rendelkező képviselőket.

Az alábbi videóból ugyanakkor kiderül, hogy Gyöngyösi Márton 2012. november 26-i parlamenti felszólalásában a zsidó származású emberekről beszélt: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!