2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A Strache-botrány nem befolyásolja a magyar választók vasárnapi döntését

Nincs jelentősége a Strache-botránynak hazai dimenzióban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint, Pulai András viszont úgy látja, hogy a Fidesz elvesztette korábbi zsarolási potenciálját. Ennek ellenére a Nézőpont Intézet felmérése alapján a Fidesz lehet a legnépszerűbb párt Európában.

  • Plusz-mínusz: A Strache-botrány nem befolyásolja a magyar választók vasárnapi döntését

Nagy valószínűséggel a konzervatívok és a munkáspártiak is gyengülni fognak Nagy-Britanniában Deák Dániel szerint, mivel a Brexit folyamata továbbra sem valósult meg, az ország tekintélye pedig jelentősen csorbult a korábbi politikai döntések következtében.

A britek helyzetével kapcsolatban Pulai András egy ,,sajnálatos tragikomédiáról” beszélt, amely Magyarországra is hatást gyakorolhat. A stratégiai igazgató becslése szerint a történtek következtében húsz mandátumra fog csökkeni a különbség az Európai Néppárt és a szociáldemokrata frakció között az Európai Parlamentben. A Publicus Intézet ügyvezetője úgy látja, sok az ismeretlen tényező, izgalmas választásra számíthat mindenki.

Szarvas Szilveszter műsorvezető felvetésére, amely szerint megváltozhat a politikai széljárás a választások után az Európai Parlamentben Deák Dániel elmondta, 50-60 százalék körül várható a magyar kormánypártok listás eredménye, ugyanakkor az erőegyensúly is át fog alakulni. Az elemző ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a bevándorlásellenes pártok térnyerése várható. A távoli jövőben nagy valószínűséggel a bevándorlás kérdése meghatározó marad, a probléma kezelése fenntartja az európai társadalmakban érzékelhető törésvonalat.

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!