2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A hetes cikkely szerinti eljárást nem lehet életbe léptetni

A Plusz-mínusz mai vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kovács András az Origo újságírója. Politikai bohózattá alakul a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárás Brüsszelben - fejtette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője kedden HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Plusz-mínusz: A hetes cikkely szerinti eljárást nem lehet életbe léptetni

Mi azzal egyetértünk, hogy az eljárás legyen befejezve természetesen, úgy gondoljuk, a Néppárton belül nagyon sokan értik a mi pozíciónkat, amikor én beszélgetek a néppárti képviselőkkel, nagyon sok ország képviselői azt mondják, hogy valóban boszorkányüldözés folyik, tehát a Néppárt nagyon megosztott ebben a tekintetben, de nagyon-nagyon sokan vannak mellettünk, és egyre növekszik ennek a tábora, és úgy érezzük, hogy az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik a mi álláspontunkat

- mondta Trócsányi László. 

„Én nem nevezném bohózatnak a hetes cikkelyt és eljárást semmi szín alatt. Ugye Trócsányi miniszter úr azt is mondta, hogy ez a süketek párbeszéde, ez az uniós atom. Nagyon nagy dráma volt, amikor ’18 szeptember 12-én az Európai Parlament ezt megszavazta, hogy elindítják Magyarország ellen. Az viszont igaz, hogy nem volt még erre precedens, tehát ez az eljárás nem zökkenőmentes. Volt eddig, ha jól emlékszem két vagy három meghallgatás, amikor Varga Judit igazságügyi miniszter (...) azt mondta, hogy a miniszterelnök úr azt várja tőle, hogy érje el, hogy minél előbb lezáruljon, ezt nem sikerült elérni. Emlékszünk, volt egy egészen botrányosnak tűnő meghallgatás is, nagy politikai visszhangja volt, hogy Kovács Zoltán elment erre e hetes cikkelyes meghallgatásra Brüsszelben és 2,5 óra alatt 74 Twitter-üzenetet lőtt ki arról, hogy itt a Soros zenekar forgatókönyve szerint mennek a dolgok”

- mondta Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

„Ildikóval szemben én úgy látom, hogy alapvetően a zöldek, liberálisok, szocdemek érdeke, hogy az egész folyamat így maradjon. Jól láthatóan nem sikerült 2018 óta sem bizonyítaniuk, hogy rendszer szinten gond lenne a jogállamisággal. Érdemes csak elővenni a legutóbbi bírósági ítéleteket, amik finoman szólva nem a kormánynak vagy nem a kormány érdekkörének kedveztek. A másik pedig, hogy láthatóan az Európai Unió azért is került nagyon nehéz helyzetbe, mert felismerték azt, hogy magát a hetes cikkely szerinti eljárást nem lehet életbe léptetni, ráadásul tegnap ez még egy pofont kapott, mivel jól láthatóan Orbán Viktornak még egy elég komoly szövetségese kerül miniszterelnöki pozícióba Szlovéniában. Így gyakorlatilag már két miniszterelnök nyíltan ellene fog szavazni ennek a hetes cikkelynek, a többiek véleménye pedig láthatóan rendkívül megosztott”

- fogalmazott Kovács András az Origo újságírója.

Teljes vita:

HírTV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!