2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Paletta: Új zenei anyagot mutat be Szirtes Edina Mókus a Modern Art Orchestrával közösen

Hír TV

2019. május 23., csütörtök 18:55

A Hír TV Paletta című műsorában ma Erik Kessels fotó- és videó kiállításáról, a szúrós növények, vagyis a kaktuszok világáról és Szirtes Edina Mókus zenei munkásságáról is szó esett.

A „Music à la Pangea” egy népi ihletettségű kompozíciót jelent, amelyben a jazz és a világzene arányosan jelenik meg egymás mellett. A big band hangzás és az autentikus zenei hagyományok - különösen a balkáni és magyar népzene - ötvözésére tett kísérlet, amelyet átjár az improvizáció és a szabadság érzése. A stúdióban Szirtes Edina Mókus mesélt a kulisszákról.

„Mexikó szúrós csodái” – ezzel a címmel rendeznek Országos Kaktuszkiállítást a Füvészkertben. A kiállításon a közönség elé kerül az Mexikó völgyeit és felföldjeit benépesítő ritkán látható oszlop és gömbkaktuszok sok faja, köztük az „Őszapók” is, de az érdeklődők megcsodálhatják Mexikó gömbkaktuszainak változatosságát is. A Palettában pedig számos érdekes információ a kaktuszokról Horváth Ferenctől, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének elnökétől.

Erik Kessels több élete címmel nyílt kiállítás a Mai Manó Házban. A holland gyűjtő, művész, formatervező Erik Kessels az úgynevezett „talált fotográfia” műfajának egyik legfőbb képviselőjévé nőtte ki magát. Az alkotó nagy hangsúlyt fektet a narratívára, a művek történetének elbeszélésére, az életből merített – akár valós, akár fiktív – történeteket tár fel, amelyek gyakran abszurdok, provokatívak és humorosak, és távol állnak a megszokott konvencióktól. A stúdióban a kiállítás kurátora, Claudia Küssel volt a vendégünk.

Hír TV