2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Paletta: Rekordkísérlet-"Emeljünk magasba minél több gyereket"

Hír TV

2019. május 8., szerda 19:00

Macskafogó a színpadon; rekordkísérlet; és művészettörténeti szenzáció!

Nemcsák Károly a Paletta stúdiójában elárulta, hogyan kerül Grabowski a József Attila Színház színpadára, ugyanis szeptember 29-én bemutatják a Macskafogó című musicalt. Ezen kívül pedig a színház 2019/2020-as évadjáról is szó volt, amelynek középpontjában a film lesz. Hogy ez mit is jelent, az kiderül a Paletta adásából.

De művészettörténeti szenzáció is volt a Hír TV Palettáján, hiszen 107 év lappangás után került elő egy kubista remekmű: Dénes Valéria Bruges-t, a belga kisvárost ábrázoló monumentális festménye. A szakértők véleménye szerint az ismeretlenségből talán évtizedenként egyszer bukkanhat elő a magyar festészetet gazdagító, hasonló kaliberű remekmű. A festményt most elárverezik, de hogy mennyi az annyi, azt Kelen Anna művészettörténész árulja el a Palettában.

A tavalyi teljesítmény megtízszerezésére készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, ugyanis Emeljünk magasba minél több gyereket! címmel hirdettek meg rekordkísérletet. A tavalyi sikeres emelés után idén százezer gyerek megemelésére készülnek, a cél természetes az, hogy egy időben minél több gyereket emeljünk magasba országosan és a határon túl (Csíkszereda, Révkomárom és Dunaszerdahely), ezzel pedig a gyerekek és a család fontosságára akarják felhívni a figyelmet. Minderre Skrabski Fruzsina mellett a Pannonia All Stars Orchestra énekese is felhívja a figyelmet.

Teljes adás: