2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Paletta: Két fesztivál közül is választhatunk ezen a hétvégén

Hír TV

2019. szeptember 11., szerda 18:55

A Hír TV Paletta című műsorában ezúttal Magyarország legszebb birtokáról, a két napos 2. Agatha Christie Fesztiválról és a szintén két napos Libamájfesztiválról volt szó.

Megvannak Magyarország legszebb birtokai

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka Díj főszervezője beszélt az idén harmadjára megrendezett versenyről. Közel 60 induló közül, 21 került a döntőbe, melyből a több, mint 70 fős zsűri, kiválasztotta a 7 kategória egy-egy győztesét, majd az abszolút győztest. Szabó Viktor, a Bold Agro Kft. ügyvezető igazgatója elmesélte, hogyan sikerült gyümölcstermesztés kategóriában nyerniük derecskei birtokukkal és hogyan lettek az abszolút győztes.

2. alkalommal rendezik meg az Agatha Christie Fesztivált

Balatoni Bernadett produkciós vezető közel másfél év alatt szervezte meg az első fesztivált, ami tavaly ősszel volt. Már akkor annyi programötletük támadt, hogy biztosak voltak az idei fesztivál megrendezésében. Virág Anna kalaposmester két workshopot is tart majd a rendezvény hétvégéjén, a szeptember 14-ei és 15-ei fesztiválnapokon. Emellett detektíviskola, rejtélyek megoldása, kvízjátékok, tradicionális öt órai tea, valamint kapcsolódó tematikájú nyeremények várják majd a krimirajongókat most hétvégén.

Libamájfesztivál a Vajdahunyadvárában

Ökrös Mariann, a Magyar Libamáj Szövetség elnöke mesélt arról, hogyan hizlalják fel a libát és annak máját, olyan modern módszerekkel és technológiai megoldásokkal, melyekről bebizonyították, hogy a libáknak egyáltalán nem okoz fájdalmat. Most hétvégén rendezik meg ugyanis a Libamájfesztivált a Vajdahunyadvárában. Kiss László, az Orosházi Libamájért Egyesület projektmenedzsere elmondta, hogy a közel 20 éves múlttal rendelkező eseményt, eddig Orosházán tartották. Marton Adrienn Privátséf, Ételstylist is főzni fog mindkét nap, emellett kulturális programok, színpadi események, koncertek, divatbemutató, főző és sütő bemutató, valamint tokaji borok is megtalálhatóak lesznek a rendezvényen.

Hír TV