2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Paletta: A Zrínyi Ilona 50. előadása a Pesti Vigadóban

Hír TV

2020. január 7., kedd 18:55

A Zrínyi Ilona 50. előadásáról, II. Richárd bemutatójáról és Zolbert vadonatúj koncertfilmjéről hallhattunk a Hír TV Paletta című műsorának mai adásában.

A Zrínyi Ilona 50. előadása a Pesti Vigadóban

Hedry Mária író beszélt Zrínyi Ilona életének monodrámájáról. Az ő izgalmas személyisége, a modern nő képe, aki vállalja elveit, elképzeléseit, nem adja meg magát, mind megjelennek a darabban. Akárcsak a fia II. Rákóczi Ferenc és férje Thököly Imre közti őrlődése. Mindez a 17. század nyelvén elmondva.

II. Richárd – Bemutató a Pesti Színházban

Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, rendező és Visky András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja, író, drámaíró beszéltek Shakespeare II. Richárd című drámájáról és a mű színpadra viteléről. A színházi gondolatra helyezéstől, a szöveg átformálásán át, a december 21-ei bemutatóig sok mindenről meséltek.

Megjelent Zolbert vadonatúj koncertfilmje

Zolbert, szaxofonos, zeneszerző, producer zenéit rendszeresen játszák Amerikában. A populáris jazz, a smooth jazz műfajáról is mesélt, valamint a 10 fős nagyzenekarral létrejött felvételekről, melyek valóban visszaadják a hangzásalapú zene érdekességeit. Most készülő harmadik lemezéről és Los Angelesbe történő utazásáról is megosztott néhány gondolatot.

Hír TV