2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Toldi Ottó: Az Európai Bizottság politikai alapokon dönt a józan ész helyett

Az energiaválság felülírta Európában a szén- és ligniterőművek bezárását. Hogyan hat az unió klímapolitikájára az orosz-ukrán háború? A stúdióban Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője.

  • Toldi Ottó: Az Európai Bizottság politikai alapokon dönt a józan ész helyett

Egyre több uniós ország jelenti be, hogy újranyitja vagy éppen - a terveitől eltérően - mégsem zárja be szénerőműveit. Az erősen környezetszennyező, hagyományos energiahordozót korábban mindenütt halálra ítélték. Elsősorban a klímaváltozás elleni küzdelemre hivatkozva. Az orosz-ukrán háború és az energiaválság azonban felülírta az eredeti szándékokat.

Több tagállam le akar válni az orosz kőolajról és földgázról, az amerikai alternatíva viszont túlságosan drága. Így - egyelőre - marad a szén.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!