2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Takács Péter: Az orvosi bérek a négyszeresére emelkedtek, ez a cél az ápolók esetében is + videó

A kormány korábbi döntésének értelmében a jövő év tavaszán folytatódik az ápolók béremelése. A téma kapcsán Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára volt a Napi aktuális vendége.

  • Takács Péter: Az orvosi bérek a négyszeresére emelkedtek, ez a cél az ápolók esetében is + videó

Folytatódik a digitális átállás a magyar egészségügyben, jövőre már online is kérhetünk időpontot az orvoshoz. M. Dobos Marianne műsorvezető azon kérdésére, hogy ez miként érinti a kórházi várólistákat, Takács Péter elmondta, a várólisták alatt a szakma a műtéti várólistákat érti alatta, ugyanakkor laikusként az állampolgárok a várakozási időt értik alatta. 

A járóbeteg irányítási rendszer, ami most van tesztelés alatt, az online időpontfoglalás, az ezt fogja segíteni, transzparenssé teszi, tehát kiküszöbölődnek a párhuzamos foglalások, illetve látni lehet majd online módon, hogy az egyes szakrendelők, milyen óránkénti betegszámmal dolgoznak, akik a szükséges mértéket éri el, akár Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központon, akár a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőn keresztül tudnak jelzést kapni, hogy tessék a betegellátást felpörgetni

- mutatott rá az államtitkár. 

Pintér Sándor belügyminiszter kedden bejelentette, hogy januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik

A szakápolók javadalmazásának változása kapcsán Takács Péter emlékeztetett, volt egy történelmi léptékű orvosi béremelés és idén folytatódott a szakdolgozók béremelési programja is. 

Arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett jelenleg az orvostársadalom, a politikus elmondta, akik nem a paraszolvenciából tartották el magukat, nagyon elégedettek lehetnek. 

Kiemelte, látni, hogy

néhány év alatt az orvosi bérek a négyszeresére emelkedtek, ugyanez a cél a szakdolgozók esetében is. 

Az ő bérük néhány év alatt a duplájára emelkedett, most pedig két lépésben, aminek az elős lépése idén júliusban megvolt, illetve a következő lépés jövő márciusban lesz, ugyanezt a szintet szeretnék elérni.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!