2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Napi aktuális

Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspontja mellett Kövér László szerint. A házelnök erről a HírTV Napi aktuális című műsorában beszélt, és leszögezte: a mindenkori magyar kormánynak az a kötelessége, hogy hazánkat megóvja attól, hogy belesodródjon a háborúba, mint fogalmazott, kerül, amibe kerül!

  • Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Kövér László emlékeztetett: ha úgy lenne, ahogy Karácsony Gergely mondja, vagyis ha valóban háborúban állnánk Oroszországgal, az sokkal nagyobb veszteséget okozna, mint amit most kell elszenvedni a kormány jelenlegi nemzetközi politikájért.

Gerhardt Máté felvetésére, hogy miért nincs a békepártiságban egyfajta nemzeti konszenzus, az Országgyűlés elnöke kifejtette,

ezek a politikusok bár azt állítják, hogy ők is a nemzet részei, meg a nemzet érdekeit képviseli, valójában nem. Ezek megvásárolt, kitartott emberek. Hát a dollárbaloldalról nem véletlenül beszélünk immáron hónapok óta, de most már azt hiszem, hogy nem is szégyellik, ha egyáltalán ilyen szégyenérzet valaha volt bennük, tehát nem is szégyellik, hogy gyakorlatilag külső zsoldban állnak, és nem aszerint politizálnak, hogy szerintük mi lenne a magyar emberek érdeke (...) még az ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is a kormány álláspontját vallja a béke kérdésében, és nem pedig az ellenzék álláspontját, hanem a külső megbízóiknak próbálnak megfelelni azért, hogy a jövőben is megkapják ezeket a dollármilliókat, és úgy látjuk, hogy erre van készség és hajlandóság a Nyugaton.

Emlékeztetett, a fejlett Nyugat mostanra eljutott oda, hogy 

útonálló módjára veszik el a pénzünket, megfenyegetnek, hogy gyakorlatilag páriák leszünk egy olyan szövetségi rendszeren belül, ami elvileg az egyenrangúságra épül

Az Országgyűlés elnök úgy véli,

ilyen helyzetben még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket,

mert - tette hozzá - ebből az erkölcsi zsákutcában való mozgásból el kell jutni a falig, és majd fel kell tenni a kérdést, hogy ki, miért foglalt állást Európa eminens érdekeivel szemben európai politikus létére

Azzal kapcsolatban, hogy megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament, Kövér László elmondta, 

ez nem Magyarország problémája, akik Magyarországot vették célkeresztjükbe, azok valójában az Európai Uniót rombolják szét, az Európai Unió morális hitelét bomlasztják.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!