2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspontja mellett Kövér László szerint. A házelnök erről a HírTV Napi aktuális című műsorában beszélt, és leszögezte: a mindenkori magyar kormánynak az a kötelessége, hogy hazánkat megóvja attól, hogy belesodródjon a háborúba, mint fogalmazott, kerül, amibe kerül!

  • Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Kövér László emlékeztetett: ha úgy lenne, ahogy Karácsony Gergely mondja, vagyis ha valóban háborúban állnánk Oroszországgal, az sokkal nagyobb veszteséget okozna, mint amit most kell elszenvedni a kormány jelenlegi nemzetközi politikájért.

Gerhardt Máté felvetésére, hogy miért nincs a békepártiságban egyfajta nemzeti konszenzus, az Országgyűlés elnöke kifejtette,

ezek a politikusok bár azt állítják, hogy ők is a nemzet részei, meg a nemzet érdekeit képviseli, valójában nem. Ezek megvásárolt, kitartott emberek. Hát a dollárbaloldalról nem véletlenül beszélünk immáron hónapok óta, de most már azt hiszem, hogy nem is szégyellik, ha egyáltalán ilyen szégyenérzet valaha volt bennük, tehát nem is szégyellik, hogy gyakorlatilag külső zsoldban állnak, és nem aszerint politizálnak, hogy szerintük mi lenne a magyar emberek érdeke (...) még az ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is a kormány álláspontját vallja a béke kérdésében, és nem pedig az ellenzék álláspontját, hanem a külső megbízóiknak próbálnak megfelelni azért, hogy a jövőben is megkapják ezeket a dollármilliókat, és úgy látjuk, hogy erre van készség és hajlandóság a Nyugaton.

Emlékeztetett, a fejlett Nyugat mostanra eljutott oda, hogy 

útonálló módjára veszik el a pénzünket, megfenyegetnek, hogy gyakorlatilag páriák leszünk egy olyan szövetségi rendszeren belül, ami elvileg az egyenrangúságra épül

Az Országgyűlés elnök úgy véli,

ilyen helyzetben még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket,

mert - tette hozzá - ebből az erkölcsi zsákutcában való mozgásból el kell jutni a falig, és majd fel kell tenni a kérdést, hogy ki, miért foglalt állást Európa eminens érdekeivel szemben európai politikus létére

Azzal kapcsolatban, hogy megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament, Kövér László elmondta, 

ez nem Magyarország problémája, akik Magyarországot vették célkeresztjükbe, azok valójában az Európai Uniót rombolják szét, az Európai Unió morális hitelét bomlasztják.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

További epizódok

 Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

A '70-es évek filmjeiben a fériak cigarettáztak, motoroztak, ma ott tartunk, hogy gyereket akarnak szülni és állati jelmezekbe bújnak. A héten ezer ember gyűlt össze Berlinben, kutyajelmezben, mert ők inkább ebnek tartják magukat, nem embernek. Vendégünk volt Dezse Balázs újságíró. 2023. szeptember 22.
Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

A magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt vívja soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését, ugyanis pénteken kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt az október 14-i, szerbek elleni csoportrangadóra. Vendégünk volt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. 2023. szeptember 22.
Gőzerővel folyik a munka Pakson

Gőzerővel folyik a munka Pakson

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon. A témában vendégünk volt Hárfás Zsolt az atombiztos blog szerzője. 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!