2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament

Az Európai Parlament megszavazta a hazánk elleni határozatot, hogy 2024-ben vegyék el az uniós soros elnökséget Magyarországtól. 442 képviselő szavazott igennel, 144-en nemmel és 33-an pedig tartózkodtak. Az a Marc Tarabella belga EP-képviselő is Magyarország ellen szavazott, akit letartóztattak az EP korrupciós botránya miatt. A politikus nemrég jött ki a börtönből, és került házi őrizetbe. A korrupció miatt letartóztatott képviselő azért szavazott hazánk ellen, mert szerinte többek között a korrupció miatt nem alkalmas Magyarország a soros elnökségre. A határozatnak nincs kötelező érvénye, csupán állásfoglalás. A kérdésben az Európai Tanács dönthet, ahol minden tagállamnak vétójoga van.

  • Megszavazta a hazánk elleni határozatot az Európai Parlament

Azért támadja hazánkat Brüsszel, mert az Orbán-kormány elkötelezett az orosz-ukrán konfliktus békés rendezése mellett - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője. Hidvéghi Balázs hozzátette: a magyar dollárbaloldal belerángatná Magyarországot a háborúba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!