2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Napi aktuális

Kocsis Máté: Ez csak a feltáró munka eleje

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága szerdán nyilvánosságra hozta a baloldal külföldről történő finanszírozását vizsgáló titkosszolgálati jelentés – minősítés alól feloldott – főbb megállapításait.  

  • Kocsis Máté: Ez csak a feltáró munka eleje

A dokumentumból kiderül, hogy a Márki-Zay Péter által beismert 1,8 milliárd forinton felül további mintegy 1,2 milliárd forint is érkezett az Egyesült Államokból az ellenzékhez a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül.  

Az ügyre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Napi aktuálisban reagált.

Emlékeztetett, 

Magyarországon hasonlóan az Európai Unió számos számos tagállamokhoz, tilos külföldről kampányt finanszírozni. Világos: a baloldali prátok először eltitkolták a külföldi finanszírozást, majd azt követően is

amikor kiderült, hogy mégis kaptak pénzt: letagadták a felét,

miután ez jogellenes, ezért több szerv is vizsgálódik az ügyben. 

Nagyon örülök, hogy már nyilvánosan is lehet erről az anyagról beszélni, mert világosan látszik, hogy egy durva, külföldi pénzből folytatott kampányt a baloldal a választások előtt, azon túl, hogy ez jogellenes, felveti annak a kérdését, hogy sérti-e ez Magyarország szuverenitását.  

 

Ez az ügy nem most ért véget, hanem most kezdődik, ez a rossz hír az érintettek számára

- jelentette ki. 

A kormánypárti politikus rámutatott, 

világosan látszik, hogy a magyar baloldali pártok körülbelül négyszer annyi pénzt külföldi pénzt költöttek el a kampányban, mint amennyit a magyar állam a kampányfinanszírozásra biztosít. Tehát, az össze kampányköltségük 80 százaléka külföldről jött.

Arra a kérdésre, hogy Márki-Zay Péter szerint befuccsolt a Fidesz blöffje, Kocsis Máté elmondta, nyilvánvaló, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester megpróbálja elbagatellizálni az egész ügyet. 

A Fidesz frakcióvezetője úgy véli,

Bajnai Gordon és Karácsony Gergely sokkal izgalmasabb szereplője ennek a történetnek. 

Teljes beszélgetés: 

Az Egyesült Államok direktben be akart avatkozni a magyarországi belügyekbe? 

Mik lehetnek a következmények?

Az ügyben megkérdeztük ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!