2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Napi aktuális

Hollik István: Minden magyar hallgató megnyugodhat

Aki Erasmus ösztöndíjt elnyert, az ezt igénybe tudja venni, tehát semmilyen veszély nem fenyegeti a már elnyert és a jövőben elnyerhető ösztöndíjakat, a kormány fogja ezt támogatni - jelentette ki Hollik István, a fidesz kommunikációs igazgatója a HírTV stúdiójában.

  • Hollik István: Minden magyar hallgató megnyugodhat

Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón közölte

Hollik István Napi aktuális című műsorunkban az ügyet felháborítónak nevezte, jelezve, hogy ez ismét a brüsszeli kettós mérce tipikus esete. 

Brüsszelben sunyultak, amikor beszéltünk az összeférhetetlenségi szabályokról, akkor nem támasztottak kifogást (...) majd miután ezt elfogadtuk és minden betűje Brüsszellel le volt egyeztetve, most utólag kifogásolják, azt gondolom, hogy ez felháborító (...) amit szabad a németeknek, az nem szabad a magyaroknak

- tette hozzá. 

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a kormány akár perre is képes menni az ügy rendezése érdekében, Hollik István elmondta, a brüsszeli sunyulás ellenére, a magyar kormány a tárgyalóasztalnál próbálja megoldani a helyzetet. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!