2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat, ha nem lesz megegyezés

A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjakat a jövő évre, ha addig nem lesz megoldása az ügynek- jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta: ha az egyeztetések a jövőben nem vezetnek eredményre, a kormány bírósághoz fordul és pert indít a határozattal szemben.

  • Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat, ha nem lesz megegyezés

Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat, ha nem lesz megegyezés a bizottsággal - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter a 2023-as év első Kormányinfóján.

Szeretnénk azt remélni, hogy félreértésről van szó, és gyorsan tisztázható a kérdés, a kormány az Erasmus ösztöndíjak költségét kifizeti. Tehát, ugye a jelenlegi helyzet, hogy teljesen világos legyen az az, hogy miután az idei évre vonatkozó ösztöndíjakat már tavaly aláírták, ezt semmilyen tanácsi, határozati bizottság vélemény nem érinti, a jövő évi Erasmus ösztöndíjakra vonatkozik, a mostani döntés, ezt előre jeleztük, hogyha nem lenne az ügynek addigra megoldása, amit a magunk részéről nehezen tudunk elképzelni, akkor ezeket Magyarország meg fogja előlegezni, illetve ki fogja fizetni.

A miniszter hozzátette, hogy a magyar kormány pontosan úgy járt el, ahogyan azt Brüsszel kérte. Ezért ha az egyeztetések a jövőben nem vezetnek eredményre, akkor a kormány bírósághoz fordul és pert indít a határozattal szemben.

Náray-Szabó Gábor kuratóriumi elnök a Karc FM vasárnap reggeli Alaphang műsorának azt mondta: egy fő célja van az Európai Bizottságnak: letörni a magyar szarvakat, mert mi nem adjuk fel a kultúránkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!