2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Napi aktuális

Egy baloldali poltikus jobboldali kreditekkel - mi a titka az ilyen villámkarriernek? + videó

Az oktatási tárca 34 éves vezetőjét, Gabriel Attalt nevezi ki miniszterelnöknek a francia államfő. A témában Skype-on kapcsoltuk Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértőt Napi aktuális című műsorunkban. A politológus szerint a társadalom többsége elégedett a nyíltan homoszexuális politikus kinevezésével.

  • Egy baloldali poltikus jobboldali kreditekkel - mi a titka az ilyen villámkarriernek? + videó

Gabriel Attal oktatási minisztert nevezte ki az új francia miniszterelnöknek Emmanuel Macron államfő. A 34 éves tárcavezető, aki a felmérések szerint a legnépszerűbb francia politikus, az 1958-ban kezdődött V. köztársaság legfiatalabb kormányfője. Emmanuel Macron 2016-ban alakult pártjának alapítói közé tartozik, egy ideig szóvivője is volt.

Az új francia miniszterelnökről szólva Soós Eszter Petronella elmondta, Gabriel Attal oktatási miniszter eddig oktatási miniszter volt és olyan ügyeket vitt, amelyek nagyon szimbolikusak volt, mint például az iskolai egyenruhák kérdése. 

A népszerűségi adatai részletes felbontása mutatja, hogy alapvetően az 50 felettiek kedvelik és elsősorban a nyugdíjasok

- tette hozzá. 

Nyíltan meleg az új kormányfő

A Politico című lap zászlót bontott és leközölte, hogy Gabriel Attal homoszexuális. Soós Eszter Petronella szerint ez nem politikai ügy, ez nem volt szempont az ő kinevezésében. 

A megkérdezettek 53 százaléka elégedett a kinevezésével

- jegyezte meg. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hátrányos helyzetűeket képeznének át vállalkozóvá + videó

Hátrányos helyzetűeket képeznének át vállalkozóvá + videó

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő ezekről a témákról fejtette ki véleményét a Napi aktuálisban: hátrányos helyzetűek vállalkozóvá válását segítő központok átadása, Vállalkozásfejlesztési Központ.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!