2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Napi aktuális

Deák Dániel: Igazi gyarmattartó mentalitást láthatunk

Budapestre érkezett Joe Biden legvérszomjasabb embere. Berendelte magához először Gyurcsány Ferenc feleségét, aztán eligazította a dollármédiát is. Külön provokáció, hogy mindezt David Pressmann irodájában. A téma kapcsán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője volt vendégünk.

  • Deák Dániel: Igazi gyarmattartó mentalitást láthatunk

Jason Crow amerikai demokrata szenátor vélhetően otthon csücsült és megnézte Tucker Carlson amerikai sztárújságíró Orbán Viktor miniszterelnökkel készült nagyinterjúját, majd dühbe gurult és azonnal Budapestre utazott, hogy David Pressman nagykövettel eligazítást tartson a gyurcsányistáknak. 

Ez egy nyomásgyakorlási folyamat része

- mutatott rá a HírTV stúdiójában Deák Dániel, aki szerint,

amióta a balolali David Pressman Magyarországra érkezett, azóta azt látni, hogy a diplomácia szabályait megszegve, azt jelentősen túllépve próbál beavatkozni a magyar belpolitikába és meg akarja változtatni Magyarország álláspontját nagyon sok kérdésben, mint a genderkérdés, a háború ügyében, ez a látogatás is ebbe a sorba illik bele. 

A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte, 

nem is titkolják, a fegyverszállítást régóta követeli az Egyesült Államok, azt is akarják, hogy Magyarország minden egyes kérdésre bólintson rá (...) Magyarország semmifajta nemzeti szuverenitást ne fejtsen ki, egy gyarmattartó mentalitást láthatunk. 

Deák Dániel úgy látja, Pressman láthatóan gyűjti azokat a szereplőket, akiket el tud hozni Magyarországra, végigfuttat a magyar nyilvánosságon és erősíti azt a retorikát, amit rá akarnak erőltetni a magyar társadalomra.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!