2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Szeuzo kincsek

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Háborúról, békéről és a magyar nemzet küldetéséről beszélgetett Tucker Carlson Orbán Viktorral

Az orosz-ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van – jelentette ki Orbán Viktor, Tucker Carlsonnak adott újabb interjújában, amelyet már 38 millióan láttak világszerte. Az interjú elérhető a miniszterelnök YouTube-oldalán, illetve a híres amerikai műsorvezető Twitter, vagyis X oldalán. Orbán Viktor úgy fogalmazott: Ukrajna nem áll nyerésre a harcban.

  • Háborúról, békéről és a magyar nemzet küldetéséről beszélgetett Tucker Carlson Orbán Viktorral

Nem vagyok a liberálisok kedvenc politikusa. De senki sem tökéletes, tudja. Vannak bizonyos dolgok, melyek fontosabbak, mint az "én", mint a saját egóm. Család, nemzet, Isten – indította a Tucker Carlsonnak adott interjúját Orbán Viktor. A beszélgetés kiemelt témája az Ukrajnában dúló háború volt.

Az Egyesült Államokban az emberek azt gondolják, hogy Ukrajna nyerésre áll ebben a háborúban. Ez nem tűnik igaz állításnak – mondta a műsorvezető. 

Ez egy hazugság. Nem csak félreértés. Ez lehetetlen– hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette: A szegény ukránok naponta halnak meg. Százával és ezrével, tudja. Mélységesen együtt érzek velük. Ez egy tragédia Ukrajna számára. De előbb fognak elfogyni a katonáik, mint az oroszoké. A harctéren végül a katonák száma fog számítani. És az oroszok ebben sokkal erősebbek.

Orbán Viktor ezt követően arra is kitért, hogy milyen fontos, hogy Oroszországnak szilárd vezetése legyen. Moszkva kolosszális atomarzenálja veszélyes helyzetet szülhet, ha gyenge kezű vezető kerülne Oroszország élére.

A miniszterelnök a Kárpátalján élő magyarokról is szólt.

"Sok magyar is meghal a háborúban. Ezt sokan nem tudják, de van egy erős kisebbségünk, több mint 150 ezer ember Ukrajna területén, egy olyan helyen, ami korábban Magyarországhoz tartozott. Tehát egy történelmi kisebbség, közösség él ott. Ők az ukrán állam részei, és most besorozzák őket a hadseregbe, ahol meghalnak. Ukrajnáért harcolnak, és magyar katonák ukrán állampolgárként halnak meg Ukrajnáért, mint ukrán állampolgárok."

Az amerikai műsorvezető az Egyesült Államok szerepéről sem mulasztotta el megkérdezni Orbán Viktort.

Ha Ön lenne a vezető, vagy ha Trump nyerne 2024-ben miként közelítené meg ezt a kérdést? Miként nézne ki a rendezés? – kérdezte Tucker Carlson.

Valószínűleg nyilvánosan el kellene ismerni, hogy a kulcs az Önök kezében van. Tehát ha az Egyesült Államok békét szeretne, akkor már másnap reggel béke lenne, mert egyértelmű, hogy az ukránok, a szegény ukránok egymagukban nem versenyképesek ebben a háborúban – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok nem egyenlő a jelenlegi kormánnyal, a magyaroknak Amerikában is vannak szövetségeseik.

Orbán Viktor és Tucker Carlson végül a NATO-ról is szót ejtettek.

Ha kicsit távolabbról nézzük a dolgokat, akkor úgy tűnik, hogy a NATO jelenleg arra jó, hogy háborút provokáljon ki Oroszországgal szemben. Legalábbis úgy tűnik. Mi a NATO létezésének értelme pillanatnyilag? – tette fel a kérdést a riporter. 

A NATO értelme, hogy erősebbek vagyunk mint az oroszok. Ezt nagyon fontos tisztázni. Vannak nukleáris fegyverek, melyek tekintetében kiegyensúlyozott kell, hogy legyen a helyzet. A hagyományos fegyverek tekintetében sokkal erősebbek vagyunk, mi, a NATO, mint az oroszok – fogalmazott a miniszterelnök. 

Orbán Viktor egyúttal a harmadik világháború veszélyére figyelmeztetett és mielőbbi békét sürgetett az orosz-ukrán háborúban. Szerinte meg kellene állapodni az oroszokkal, hogy "biztonságot és szuverenitást biztosítsanak Ukrajnának", de ez nem NATO-tagságot jelent.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!