2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Napi aktuális

Bakondi György: Az embercsempész-szervezetek növekvő profizmussal mozgatják az illegális bevándorlókat

Naponta ezer illegális migráns érkezik az Európái Unióba, az olasz kormány határozottabb fellépést sürget. A stúdióban Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója, aki szerint egyre kiterjedtebb bűnözői hálózatok működnek a határnál.

  • Bakondi György: Az embercsempész-szervezetek növekvő profizmussal mozgatják az illegális bevándorlókat

Az illegális migráció miatt drámaian megnőtt a külföldiek száma a magyar börtönökben. Jelenleg 73 országból több mint 2500 embercsempészt tartanak fogva. Az unió határain, így a magyar szakaszon is egyre többen próbálnak bejutni.

A Frontex határvédelmi ügynökség adatai szerint 2023-ban már 28 ezren sikerrel jártak. Nyugat-Európában egyre több tagállam kéri az európai bizottságot, hogy lépjen fel határozottabban a bevándorlókkal szemben.

Az olasz miniszterelnök azt mondta, az uniónak meg kell védenie külső határait a bevándorlás szervezéséért felelős bűnszervezetektől, akik emberéletekkel kereskednek.

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan döntés Ukrajna részéről az orosz Lukoil magyarországi kőolajtranzitjának leállítása, és bár hazánk ellátását átmeneti megoldásokkal sikerült stabilizálni, ezek az eszközök már középtávon sem fognak működni, így gyorsan megoldást kell találni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!