2024. 10. 24. Csütörtök Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Emlékezzünk együtt! - Orbán Viktor ünnepi beszéde 14:00

Belföld

Az egykori SZDSZ-es értelmiség is felsorakozott Magyar Péter mellé

Az elmúlt hónapokban több volt SZDSZ-es politikus is a Magyar Péter mellé állt. Az október 23-i rendezvényen pedig Rost Andrea és Nagy Ervin színész mellett régi-új arcok tűntek fel: beszédet mondott Koltai Róbert, Jordán Tamás és Ujlaki Dénes is - mutatott rá a Mandiner.

  • Az egykori SZDSZ-es értelmiség is felsorakozott Magyar Péter mellé

A lap emlékeztetett, Magyar Péter ő maga egy alkalommal, a belvárosi liberálisok törzshelyének számító Spinoza ház rendezvényén úgy jellemezte saját magát, hogy 

alapvetően egy liberális ember vagyok, vagy annak vallom magamat, bármennyire is szitokszó ez.

Rost Andrea mostani megjelenése, ahogy Nagy Ervin színművész szereplése nem újdonság– a két művész már régóta Magyar Péter mellett áll. Emlékezetes: Rost Andrea – miután nem nyerte meg az Operaház vezetői pályázatát – rendszeres fellépője lett a budapesti tiszás tüntetéseknek.

Nagy Ervin színész pedig, aki az elmúlt években minden baloldali tiltakozáson a színpadon volt – így részt vett az úgynevezett diáktüntetéseken vagy a NoÁr-féle megmozdulásokon is – már a kezdet kezdetén ott volt. Határtalan lelkesedését jól mutatja, hogy egy nyári interjújában „terminátornak” nevezte a Tisza elnökét. Később pedig arról vallott, hogy szívesen vállalna kulturális miniszteri posztot egy Magyar Péter vezette kormányban.

A Tisza Párt szerdai rendezvényen felszólalt Koltai Róbert is, aki a ’90-es évektől kezdve egész a párt megszűnéséig nyíltan kiállt az SZDSZ mellett. Az elmúlt években ugyan visszafogottan nyilatkozott, de számos alkalommal – ha lehetősége volt rá – támadta az Orbán-kormányt. Januárban például azzal viccelődött, hogy „illetékes elvárásként” megkérdezte Orbán Viktort, hogy „te akarsz miniszterelnök lenni? Előbb nőjél meg, aztán se te leszel!”. Ez a tulajdonképpeni „body shamingelés”, azaz testszégyenítés.

Fotó: Koltai Róbert színész a Tisza Párt megemlékezésén a budapesti Széna téren az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján 2024. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Montenegró érzi Magyarország támogatását

Montenegró érzi Magyarország támogatását

Milojko Spajic montenegrói miniszterelnök az első hivatalos magyarországi munkalátogatása alkalmából szervezett találkozó után hangsúlyozta: az elmúlt időszakban hazája érte el a legjobb eredményt az európai integrációs folyamatban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!