2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Műsorajánló

Aszúk, Corvinák és Álomutazók – Paletta

  • Aszúk, Corvinák és Álomutazók – Paletta

Első vendégünk, Kézdy Dániel, az Aszú Day alapítója és Barta Károly, A Barta Pince birtokigazgatója lesznek. Minden évben december 10-én tartják a nemzetközi aszú napot, az Aszú Dayt.  A tokaji aszú a világ első eredetvédett bora, már 1737-ben szabályozták a termőterületének határait. Az idei nemzetközi aszú napon egy klasszikus párosításával, a libamájjal lehet a bort kóstolni.

Vendégünk lesz Zsupán Edina filológus, a Corvina-kiállítás kurátora. Ritka Corvinákat és díszkódexeket láthatnak az Országos Széchényi Könyvtárban, a tárlat Hunyadi Mátyás könyvtárának eddig rejtett, kevésbé hangsúlyozott oldalát próbálja feltárni. Szenzációnak számító darabok érkeztek Párizsból, Torinóból és a Vatikáni Könyvtárból is.

Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, rendező az Álomutazót, egy most karácsonykor visszatérő mesemusicalt mutat be. Az előadással szeretnék elérni, hogy a felnőttek is úgy álmodozzanak, mint gyerekkorukban. A díszlet monumentálisnak számít: ezer négyzetméteres és négy emeletnyi magas, a zenét Rakonczai Viktor írta, a rendező-koreográfus Juronics Tamás.

Adás:
2018. november 27., kedd 14.30
2018. november 28., szerda 0.30
2018. november 28., szerda 7.30

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indított útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre. A filmek levetítése előtt egy különleges magazinműsorban dolgozzák fel a szerkesztők az egyes alkotások hátterét, kulisszatitkait és eddig sosem látott-hallott részletek is kiderülnek. A sorozat műsorvezetője Bayer Zsolt.
Credo - ajánló

Credo - ajánló

Péntek délután 16 óra 5 perctől Credo. Világnézeti konfliktusok, elhallgatott jelenségek, védelemre szoruló értékek. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!