2019. december 10.,
kedd, Judit napja

Varga Judit: Sok harcot kell még megvívnunk a politika színterén a bevándorláspártiakkal

2019. július 26., péntek 19:44

Egyértelmű politikai nyomásgyakorlásnak nevezte Varga Judit igazságügyi miniszter Magyarország élőben című műsorunkban, hogy bírósági szakaszba lépett a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás. A politikus Velkovics Vilmosnak adott interjút Tusnádfürdőn.

Varga Judit szerint jogászként ez egy rendkívüli kihívás, hiszen az Európai Unió bírósága előtt az ember próbál optimista maradni, azonban ebben a helyzetben egy egyértelmű politikai nyomásgyakorlásról van szó.

„Ugye ez az a törvénycsomag, amely tavaly júniusban lett elfogadva és már egy hónapon belül elindult a kötelezettségszegési eljárás.” 

Az igazságügyi miniszer elmondta a törvénycsomag úgy lett összeállítva, hogy mind a nemzetközi, mind az uniós normáknak megfeleljen. Hozzátette, egészen érdekes helyzet is előállt, hiszen az alkotmány passzusát is el fogja kezdeni vizsgálni az Európa Bizottság.

Gyakorlatilag az illegális bevándorlás finanszírozását, támogatását tette lehetetlenné a magyar kormány, mondta Varga Judit, hozzátéve, hogy míg Magyarországot beperlik, addig más országoknak engedik a különböző retorikát.

Dobrev Klára nyilatkozatára, melyben azt mondta, hogy semmilyen fideszes politikus, semmilyen pozícióhoz való hozzájutását nem fogja támogatni. Az igazságügyi miniszter úgy reagált:

„Ez az ellenzéknek a sajátja, hogy nem tudja félretenni a belső belpolitikai nézeteltéréseit, amikor a magyar érdeket nemzetközi színtéren kellene védeni. Sőt, még muníciót is adnak külföldi kritikusaink kezébe.”

HírTV