2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Magyarország élőben

Varga Judit: Sok harcot kell még megvívnunk a politika színterén a bevándorláspártiakkal

Egyértelmű politikai nyomásgyakorlásnak nevezte Varga Judit igazságügyi miniszter Magyarország élőben című műsorunkban, hogy bírósági szakaszba lépett a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás. A politikus Velkovics Vilmosnak adott interjút Tusnádfürdőn.

  • Varga Judit: Sok harcot kell még megvívnunk a politika színterén a bevándorláspártiakkal

Varga Judit szerint jogászként ez egy rendkívüli kihívás, hiszen az Európai Unió bírósága előtt az ember próbál optimista maradni, azonban ebben a helyzetben egy egyértelmű politikai nyomásgyakorlásról van szó.

„Ugye ez az a törvénycsomag, amely tavaly júniusban lett elfogadva és már egy hónapon belül elindult a kötelezettségszegési eljárás.” 

Az igazságügyi miniszer elmondta a törvénycsomag úgy lett összeállítva, hogy mind a nemzetközi, mind az uniós normáknak megfeleljen. Hozzátette, egészen érdekes helyzet is előállt, hiszen az alkotmány passzusát is el fogja kezdeni vizsgálni az Európa Bizottság.

Gyakorlatilag az illegális bevándorlás finanszírozását, támogatását tette lehetetlenné a magyar kormány, mondta Varga Judit, hozzátéve, hogy míg Magyarországot beperlik, addig más országoknak engedik a különböző retorikát.

Dobrev Klára nyilatkozatára, melyben azt mondta, hogy semmilyen fideszes politikus, semmilyen pozícióhoz való hozzájutását nem fogja támogatni. Az igazságügyi miniszter úgy reagált:

„Ez az ellenzéknek a sajátja, hogy nem tudja félretenni a belső belpolitikai nézeteltéréseit, amikor a magyar érdeket nemzetközi színtéren kellene védeni. Sőt, még muníciót is adnak külföldi kritikusaink kezébe.”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!