2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Alapjogokért Központ: Brüsszelben Magyarország szuverenitását támadják

Hír TV

2019. július 26., péntek 15:02

Az Európai Unióban teljesen megszűnik a tagállami szuverenitás, ha a Bíróság elfogadja a Bizottság értékelését és alkotmányos szabályokat kérdőjelez meg. Ezt állítja az Alapjogokért Központ, miután a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás bírósági szakaszba lépett. Közben Dobrev Klára azt közölte: minden erejével azért fog küzdeni, hogy fideszes politikusok ne kaphassanak semmilyen vezető pozíciót az Európai Parlamentben.

A Bizottság szintet lépett a nemzetállami szuverenitás megsértésének sorozatában - állítja az Alapjogokért Központ. Az alkotmányos szabályok megkérdőjelezése jogi nonszensz, ha ugyanis az uniós szervek bármely tagállam bármely alkotmányát felülírhatnák, akkor a jövőben az Unióban teljesen felesleges állami szuverenitásról beszélni – közölte Szánthó Miklós. az Alapjogokért Központ igazgatója.

Bármilyen államnak az alapvető szuverenitásához tartozik az, hogy az alkotmányos szabályait saját maga állapíthassa meg, akkor értelemszerűen eljutunk oda, hogy uniós szervek felülbírálhatnak, megbírálhatnak, tagállami, alkotmányos szabályokat, akkor értelmetlen lesz a jövőben az unióban tagállami szuverenitásról beszélni, hiszen elindulunk egy ilyen lejtőn, hogy egy alaptörvénybe foglalt migrácó llenes előírást passzust uniós szervek felülírhatnak, akkor holnapután azt mondja az unió, hogy neki nem tetszik az az előírás, hogy a házasság egy férfi és egy nő alapvető köteléke vagy beleszólnak az olasz alkotmányba, mely szerint Róma Olaszország fővárosa

– nyilatkozta a Hír TV-nek Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ leszögezte azt is, hogy a Bizottság nyakatekert jogértelmezéssel saját jog eszköztárát akarja kiszélesíteni a tagállamokkal szemben, célja pedig az Európai Unió föderalizálása, a nemzeti alkotmányos identitás lebontása. Mindez egy kifutóban lévő Bizottság akciózása, Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnöknek pedig szakíthat a Juncker-vezette testület tagállami szuverenitást sértő gyakorlatával.

Brüsszelben szövetségest is kaptak a magyar szuverenitást támadó erők.

Gyurcsány Ferenc feleségét az ATV-ben arról kérdezték: miért nem szavazza meg a fideszesek tisztségeit, holott ő fideszes szavazatot is kapott alelnökségére. Dobrev Klára közölte, minden erejével küzdeni fog az ellen, hogy kormánypárti politikus bármilyen pozíciót is kapjon az Európai Parlamentben.

Az Európai Parlamentben már évek óta gyakorlat, ennek a Néppárt és a Fidesz is aktív részese, hogy azokat a pártokat, amelyek szélsőségesek, néha náci eszmélet propagálnak, populisták, Európa rombolói, azokat valamilyen kordonnal védjük meg az európai értékeket tőlük

- jelentette ki

Dobrev Klára támogatása kínos lenne, ezért nem is tart rá igényt a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ne felejtsük el, hogy ő annak a szélsőséges pártnak a tagja, ahol megengedik, hogy a kommunizmus bűneit relativizálják. Ő annak a pártnak a tagja, ahonnan ő is, meg a pártelnök férje is elkobzott zsidó vagyonból indul minden nap dolgozni, vagy minden hét elején Strasbourgba vagy Brüsszelbe az európai értékekről beszélni

– hívta fel rá a figyelmet Guláys Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Tusnádfürdőn azt közölte, hogy a DK-s politikus nem is szavazhat majd a magyar biztosjelöltről, Trócsányi Lászlóról az Európai Parlament ugyanis a Bizottság egészéről szavaz.

Hír TV