2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Tápai Péter: Nem Botka László miatt élhető és szép Szeged, hanem annak ellenére

Botka László kapkod, lejárató cikkeket ír, ahelyett, hogy a városért dolgozna. A Fidesz helyi elnöke szerint már csak látvány-beruházásokkal tud kampányolni. Bartók Csaba hozzátette: legutóbb a Tisza-part átalakításainak látványtervét mutatta be, amiről semmilyen egyeztetést nem folytatott a szegedi lakosokkal. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea vendége volt Tápai Péter, a Fidesz szegedi helyi szervezetének alelnöke, szóvivője, akit a műsorvezető kérdezett a dél-alföldi megyeszékhelyen történő eseményekről, az önkormányzati választások és a kampány kapcsán felszínre kerülő furcsa jelenségekről, megnyilvánulásokról.

  • Tápai Péter: Nem Botka László miatt élhető és szép Szeged, hanem annak ellenére

Botka László 17 éve vezeti Szegedet. Sokan tamáskodnak, vajon le lehet-e egyáltalán váltani a jelenlegi polgármestert. Mi Botka János titka? – kérdezte a műsorvezető.

Válaszában a párt szegedi szóvivője kifejtette, hogy a 2002-es választások után, a vereségből elég nehezen talált magára a jobboldal.

„Mára én úgy gondolom, hogy túlvagyunk ezen a mélyponton. Ezt egyrészt bizonyítja a szervezeten belül, a támogatók körében végbement változás. Új elnökséggel veszük részt ebben a harcban. A választóink is ezt díjazták a mostani, 2019-es EP-választáson”.

Friss fejlemény Szegeden, hogy immáron egy szocialista kihívója is akadt Botkának. Összesen kilencen mérettetik meg magukat a város első emberének tisztségéért október 13-án.  A felvetésre reagálva a kormánypárt helyi szervezetének alelnöke aláhúzta.

„Ha többen akarják megmérettetni magukat, az én olvasatomban azt jelenti, hogy Szeged egy igazán jól fejleszthető város. Tehát látnak benne potenciált. Ez az egyik. A másik azt mutatja, hogy a mostani polgármestert támogatók – most egyébként már ellenfélként indulnak –, kihátrálnak mögüle. Az előbb említett Lauer István is az egyik legnagyobb bizalmasa volt”

– jelezte Tápai Péter, aki hozzátette: a szegedi városházát eluraló elképesztő arrogancia volt az egyenes következménye annak, hogy Botka ellen a saját bizalmasa is jelöltként indul a választáson. Az ideális Szeged képe csalóka, akár egy kívülről szépnek tűnő gyümölcs, amelyről sokszor bebizonyosodik, hogy ehetetlen, vagy netán még romlott is, húzta alá a szóvivő.

"Nem Botka László miatt élhető és szép a város, hanem annak ellenére”

– szögezte le a fideszes politikus, majd hozzáfűzte, hogy Szeged arculatát, a fejlesztések irányvonalát 2002 előtt éppen az akkor irányító jobboldali városvezetés tette le. A politikus szerint a jelenlegi polgármester pusztán a látványberuházásoknak szenteli a kommunikációját, a város ipara, az új munkahelyek teremtése emiatt elmarad, s ez hosszú távon fogja megbosszulni magát, amikorra a fenntarthatóság forog majd kockán.

„Botka László, ez az ember évek óta abban tetszeleg, hogy ő a szegények segítője. Ezeket az embereket elzárja, tulajdonképpen ellenük dolgozik. Elzárja őket a lehetséges jó fizetéstől a jobb életszínvonaltól, amit egyébként egy beruházás kapcsán tud biztosítani egy cég”

– mondta Tápai Péter, aki úgy vélte: az embereknek nem segélyt kell adni, hanem lehetőséget, amiből élvezni tudják a látványberuházások eredményeit is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!