2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Szlávik János: Most érik be a korlátozó intézkedések hatása

Hír TV

2021. január 4., hétfő 20:14

A védőoltások megérkezésével új szakaszba ért a védekezés, ugyanakkor több napja csökken a megbetegedések száma, a részletekről Szlávik János a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Trombitás Kristóf műsorvezető rámutatott, hogy az utóbbi napokban visszaesés tapasztalható, mind a fertőzöttek, mind az elhunytak számában is, arra kérdésre, hogy a korlátozó intézkedések hatása érződik-e Szlávik János elmondta, hogy igen most érik be az korlátozó intézkedések hatása, ez a pozitív tendencia addig fog fennmaradni, amíg a korlátozások. 

Az infektológus elmondta, hogy bár magas az oltásellenes és vírustagadók száma, de azt a tendenciát látja, hogy az oltás megérkezésével ez elkezdett megváltozni az emberekben. Véleménye szerint sok esetben a szakemberek hiába beszélnek erről és támasztják alá azt a tényt, hogy az oltás ártalmatlan, az embereknek látniuk kell, hogy mások beadatják maguknak, védetté válnak általa és ez hat rájuk ösztönzően.

A neten terjedő téveszmék szép köntösbe vannak csomagolva, nagyon hihetőek, de nem igazak.

 Ezen az oltások mögött, hasonlóan minden korábbihoz, nagyon komoly pénz és szakértelem áll. A cél gyakorlatilag a világ megmentése. Szlávik János elmondta továbbá, hogy a világon már több millió embert oltottak be a vakcinával és a mai világban, ha bármi probléma lenne vele arról már tudnánk.

A szakember elmondta, hogy véleménye szerint normalizálódhat az élet akár már nyárra, ha megfelelő számú vakcina érkezik. A betegség nem fog eltűnni, de járvány nem lesz.

Ha az átesettek és oltattak száma eléri a lakosság 60-70%-át akkor megnyerjük ezt a harcot

A teljes adás:

 

Kapcsolódó:

Müller Cecília: Higgyünk a vakcina hatékonyságában

Hír TV