2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Magyarország élőben

Szlávik János: Most érik be a korlátozó intézkedések hatása

A védőoltások megérkezésével új szakaszba ért a védekezés, ugyanakkor több napja csökken a megbetegedések száma, a részletekről Szlávik János a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Szlávik János: Most érik be a korlátozó intézkedések hatása

Trombitás Kristóf műsorvezető rámutatott, hogy az utóbbi napokban visszaesés tapasztalható, mind a fertőzöttek, mind az elhunytak számában is, arra kérdésre, hogy a korlátozó intézkedések hatása érződik-e Szlávik János elmondta, hogy igen most érik be az korlátozó intézkedések hatása, ez a pozitív tendencia addig fog fennmaradni, amíg a korlátozások. 

Az infektológus elmondta, hogy bár magas az oltásellenes és vírustagadók száma, de azt a tendenciát látja, hogy az oltás megérkezésével ez elkezdett megváltozni az emberekben. Véleménye szerint sok esetben a szakemberek hiába beszélnek erről és támasztják alá azt a tényt, hogy az oltás ártalmatlan, az embereknek látniuk kell, hogy mások beadatják maguknak, védetté válnak általa és ez hat rájuk ösztönzően.

A neten terjedő téveszmék szép köntösbe vannak csomagolva, nagyon hihetőek, de nem igazak.

 Ezen az oltások mögött, hasonlóan minden korábbihoz, nagyon komoly pénz és szakértelem áll. A cél gyakorlatilag a világ megmentése. Szlávik János elmondta továbbá, hogy a világon már több millió embert oltottak be a vakcinával és a mai világban, ha bármi probléma lenne vele arról már tudnánk.

A szakember elmondta, hogy véleménye szerint normalizálódhat az élet akár már nyárra, ha megfelelő számú vakcina érkezik. A betegség nem fog eltűnni, de járvány nem lesz.

Ha az átesettek és oltattak száma eléri a lakosság 60-70%-át akkor megnyerjük ezt a harcot

A teljes adás:

 

Kapcsolódó:

Müller Cecília: Higgyünk a vakcina hatékonyságában

Hír TV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!